Microsoft Türkiye'de staj - 2010

Yazıya böyle bir başlık koydum çünkü önümüzdeki yıllarda da bu duyuruyu yapmayı hedefliyorum :) Ayrıca Microsoft her yıl başvuru şartlarını değiştirebiliyor. Şimdi çok bekletmeden detaylara geçelim :

Microsoft Career

- Microsoft Türkiye'de staj için başvurular 18 Nisan 2010 tarihine kadar gerçekleştirilebilecek.

- Staj Microsoft Türkiye'nin İstanbul ve Ankara ofislerinde gerçekleştirilecek. Başvuru sırasında staj yapılmak istediğiniz yeri belirtmeyi unutmayın.

- Geçtiğimiz yıl 30 günlük iki dönem halinde gerçekleştirilen staj, bu yıl 45 veya 60 gün olacak. Sanırım burada stajyerin performansı ve/veya staj yaptığı bölümdeki ihtiyaç rol oynayacak.

- Staj 2 Ağustos 2010 tarihinde başlayıp yukarıda süre doğrultusunda 15 veya 30 Eylül 2010 tarihlerinde sona erecek.

- Başvuru yapabilmek için öncelikle üniversitede 3. veya 4. sınıfı tamamlamış olmak gerekiyor. Bu sınıfları bitirmemiş arkadaşların başvurma şansı maalesef olmayacak.

- Bilgisayar veya Elektrik/Elektronik Mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilerin şansı biraz daha fazla :) Öncelikli olarak bu bölümlerde okuyanlar arasından seçim yapılacak. Diğer bölümlerdeki arkadaşlar da üzülmesinler, onların da şansı elbette var.

- İki farklı staj imkanı mevcut : Teknik ve Satış & Pazarlama

- Teknik staj için Bilgisayar veya Elektrik/Elektronik Mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilerin şansı biraz daha fazla :) Öncelikli olarak bu bölümlerde okuyanlar arasından seçim yapılacak.

- Satış & Pazarlama stajı için herhangi bir bölüm sınırlaması yok.

- Geçtiğimiz yıl öğrencilerden bir proje ile ilgili blog sitesi ve sunum istenmişti. Bu yıl Microsoft böyle bir talepte bulunmuyor. Başvuru yapılırken CV doldurulması ve ön yazı eklenmesi yeterli olacak. Staj başvurusunun yapılabileceği adresi yazısının sonunda bulabilirsiniz.

- Microsoft Türkiye'de staj yapabilmek için İngilizce'nizin de iyi seviyede olması gerekiyor. Değerlendirme sürecinde İngilizce ayrıca değerlendirilecek.

Başvurular yapıldıktan sonra değerlendirme ve seçim süreci gerçekleştirilecek. Bu sürecin de Mayıs sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Öncelikle CV incelenmesi, telefon ile mülakat ve yukarıda belirttiğim İngilizce değerlendirmelerinden geçen adaylar ile yüzyüze görüşmeler de gerçekleştirilecek.  Seçilen adaylar belirtilen tarihler arasında staj yapma imkanını bulacaklar.

Microsoft Türkiye içerisindeki çalışma ortamını az-çok gören, geçtiğimiz yıl stajlarını yapan arkadaşların mutluluğunu ve başarılarını görmüş biri olarak bu yıl da yeni stajyerler ile tanışmayı sabırsızlıkla bekliyorum :)

Staj yapmak isteyenlere hemen söyleyeyim, fotokopi çekmeyeceksiniz :) Projelerin içerisinde yer almaya, yoğun bir çalışma temposuna kendinizi hazırlayın.

Staj başvurusu için gerekli adres : https://careers.microsoft.com/JobDetails.aspx?ss=&pg=0&so=&rw=2&jid=14839&jlang=EN

Teknik staj başvurusu için adres : https://careers.microsoft.com/JobDetails.aspx?ss=&pg=0&so=&rw=4&jid=14839&jlang=EN

Satış & Pazarlama staj başvurusu için adres : https://careers.microsoft.com/JobDetails.aspx?ss=&pg=0&so=&rw=5&jid=14840&jlang=EN

Başvuru yapacaklara kolay gelsin, bol şanslar ;)

Comments

Comments (1) -

Ibrahim Ersoy
Staj Yapacak arkadaşlara şimdiden başarılar diliyoruz Smile

"Başarıya giden yolda çekilen çile kutsaldır" sözünü unutmasınlar Smile

Pingbacks and trackbacks (4)+