Microsoft Türkiye'de staj - 2012 - Talent Explorer programı

Geçtiğimiz yıllarda Microsoft Türkiye'de staj - 2010 ve Microsoft Türkiye'de staj - 2011 başlıkları ile duyurduğum Microsoft Türkiye bünyesinde staj ile ilgili yazıların 2012 versiyonu biraz farklı :)

Bu yıl Microsoft Türkiye Talent Explorer isimli bir program başlatıyor. Bu program ile uzun dönemli bir staj programı hedefleniyor. Başka bir duyuru çıkmazlar ise sanırım artık sadece yaz dönemi stajından bahsetmiyor olacağız ;)

Birkaç yıldır Microsoft Türkiye bünyesinde uzun dönem staj yapan arkadaşlar ile konuşuyoruz hatta birlikte de çalışıyoruz :) Dolayısıyla onların neler yaşadıklarını neler yaptıklarını yakından görme imkanına sahip oluyorum. Oldukça keyifli, gelişim ve kariyer açısından faydalı ama bir o kadar da yoğun ve yorucu olabilen bir süreç :) Yok yok, gözünüzü korkutmayın, o kadar da kötü değil :)

Talent Explorer programına 15 Nisan 2012 tarihine kadar başvurmak mümkün. Başvurabilmek için gerekli kriterler ise şöyle :

- Üniversite 2. ve 3. öğrencisi olmak (yani önümüzdeki yıl 3.ve 4.sınıfa devam edecek olanlar)
- Teknoloji sektörüne ilgi duymak
- Çok iyi derecede İngilizce bilmek
- Öğrenmeye açık, başarma azmi olan, sorumluluk sahibi, tutarlı, dürüst, kazanma tutkusu olan, enerjisi yüksek, yenilikçi, sonuç odaklı olmak
- Global kültüre ve hızlı değişime uyum sağlayabilmek

 

Program içerisinde Microsoft profesyonelleri ile çalışıyor olmak bence büyük bir şans! Onlardan alınacak tavsiyeler ile birçok başarıya imza atmak mümkün olabilir! Bununla da bitmiyor programın faydaları : MEA (Middle East-Africa) bölgesinde staj imkanı, MACH (Microsoft Academy for College Hires) olarak isimlendirilen yeni mezun işe alma süreçlerinde öncelik gibi birçok güzel nokta var.

Talent Explorer programına Microsoft kariyer sitesinden başvuru yapılabiliyor. Başvuru sonrasında birkaç adımdan oluşan bir değerlendirme sürecine hazır olmakta fayda var ;)

Talent Explorer programı ile ilgili Microsoft Türkiye blogundaki yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Başvuru yapacaklara bol şanslar... Programa kabul edildiklerinde birlikte çalışma fırsatı da yakalayabiliriz ;)

 

Comments

Comments (46) -

Gürkan
Keşke şuan okuyor olsaydım Smile
buse
merhaba ben Microsoft Turkiye Talent Explorer Programı için başvurdum ve bugün telefonla aradılar beni görüşmeye davet ettiler. Bu süreçten sonra neler bekliyor beni
MuammerBenzes
@Buse : Kesin bilmemekle birlikte birkaç aşamalı bir mülakattan geçeceğini söyleyebilirim. Bu süreç hızlı olmayabilir, görüşmeye gittiğinizde detay vereceklerdir.
Cihan
CV'yi İngilizce mi; yoksa Türkçe mi göndermek gerekir? İlanda bu konuda bir şey belirtilmemiş.

Teşekkürler
MuammerBenzes
@Mustafa : İngilizce göndermeniz her zaman daha avantajlı olacaktır.
Gizem
Sınavları geçerek Assessment Center çalışmasına katılmaya hak kazandım fakat, beni neler bekliyor bilmiyorum ve heyecanlıyım Smile
MuammerBenzes
@Gizem : Senin adına sevindim. Umarım güzel sonuçlanır Smile
Yaşadığın süreci paylaşmak istersen blogdan yayınlayabiliriz. Böylece diğer arkadaşlara da süreç ile ilgili fikir vermiş olabiliriz.
Gizem
Elbette Smile oncelikle detayli ve ingilizce hazirlanmis CV'mi, hic staj deneyimim olmadigi icin ve ne yazik ki bircok firma basarili-basarisiz ayirt etmeden torpil vasitasiyla aldigi icin biraz umutsuzca yolladim. Fakat, basvurular sona erdiginde online yapilan genel yetenek sinavina girmeye hak kazandigima dair mail gelince umutlarim artti Smile sinav 40 soru ve 50 dakikaydi. Tipik, sekilli sorular beklerken uzun ve islemli sorulari gorunce "E Microsoft'tan ne bekliyordun ki?" dedim kendi kendime ve onceligi kisa sorulara vererek hepsini yetistirebildim. Ardindan o sinavi gectigim icin İngilizce sinavi icin davet aldim ve o da 40 soru 40 dakikadan olusan ve muhakkak iyi duzeyde İngilizce kelime bilgisi ve yuksek anlama becerisi isteyen bir sinavdi. Onu da 20 dakika civarinda bir sure artirarak yaptim ve birkac gun sonra Assessment Center denilen Microsoft'un ortaklasa calistigi sirketteki calisma mulakatina hak kazandim. Bundan sonra beni ne bekliyor, bilmiyorum; fakat bildigim birsey varsa sadece istemekle kalmayip harekete gecerseniz benim gibi umulmadik bir sonucla karsilasabilirsiniz. Cunku Microsoft'ta tanidik torpili degil; biraz cesaret ve bilgi kazaniyor ;)
Tuna
18 mayıs tarihinde ben de katılacağım mülakata, ilk kez böyle bir deneyim olacak, heyecanımı yenebilirim umarım.

Bu arada henüz 2. sınıfı okumuş olmam dezavantaj olur mu acaba diye düşünmeden edemiyorum. Teknik bilgim sınırlı çünkü.
Ali
Gizem merhaba,

Ben de girdim Assessment Center'a, sana cevap geldi mi?
Gizem
Henuz gelmedi. Olumlu-olumsuz cevap vereceklerini soylemislerdi, bekleyelim.
Ali
Ben de cevap bekliyorum, haberleşelim o halde. Hayırlısı olsun.
Ege
Merhaba,

Ben de girdim Assesment Center'a, cevap bekliyorum aynı şekilde. Pazartesi günü dönüş yapabilirler gibi geliyor bana, çünkü 1-2 gün içerisinde belli olur sonuçlar falan demişlerdi.. Haberleşelim buradanSmile
MuammerBenzes
@Gizem : Paylaşım için teşekkürler... Sonucu merak etmeye başladım. En sonunda güzel bir toparlamayla ayrı bir makale olarak girebiliriz sisteme deneyimlerini.

Diğer arkadaşlar da isterlerse benzer bir çalışma onlara da yapabiliriz.
Gizem
Sonuc iyi ya da kotu olsa da binlerce kisinin icinden ilk 100'e kalmak ve mulakatlarda bircok ogrenciyle ayni deneyimleri paylasmak gercekten guzeldi ama artik gercekten sabirsizim ve cevabi bekliyorum. Smile Aslinda o gun girenlere gore degil de tum mulakatlar bittikten sonra genel bir eleme yapilsa cok daha iyi ve adil olur ama bu kadar bekletildigine gore belki de boyle yapilacak.
Ege
Hala haber yok. Var mı haber alan?
Gizem
Haber almamamiz daha iyi. Cunku mulakatlar henuz bitmedi ve adil bir eleme icin grup grup degil de toplu degerlendirme yapmalilar bence.
Ali
Yarın son mülakatlar olması lazım. Tahminimce cuma günü dönecekler.
Gizem
Evet yarin son. En gec pazartesi gibi donerler herhalde.
elif
arkadaslar assesment center calısmasına katıldınız mı ? nasıldı ?
Gizem
Çalışma gayet iyiydi fakat, henüz bir dönüş yapmadılar.
Gizem
Arkadaşlar aranızda dönüş yapılan oldu mu? Yarın 2 hafta olacak fakat, hala bir ses çıkmadı.
Ege
Yok hayır dönüş yapılmadı. Bugün, olmadı yarın, o da olmadı Cuma günüSmile dönüş yapılır bence. Ama haftaya kalmaz herhalde artık. Olumsuz da olsa geri dönüş yapılır ama, yani hepimiz aynı anda haber alacağızSmile
Gizem
Evet zaten artık olumsuz da olsa bir dönüş yapılsın, yeterince bekledik Smile
Levent
Arkadaşlar, Assessment center'da neler yaptınız? Yani sadece mülakata mı aldılar, yoksa başka bir şeyler daha yapmanızı istediler mi?
Levent
Arkadaşlar, Assessment center'da neler yaptınız? Yani sadece mülakata mı aldılar, yoksa başka bir şeyler daha yapmanızı istediler mi?
Ali
Bana da dönüş yok. Belki olumlu olanlara dönmüşlerdir biz böyle bekliyoruzdur Smile
Gizem
Olumlu ya da olumsuz doneceklerini soylemislerdi.
Bill Gates
Hi all,

We will announce the results on Monday, brace yourselves.

Good luck!
ceren
merhaba assessment center mülakatına katılanlar acaba mülakat hakkında detaylı bilgi verebilirmisiniz?
Gizem
3,5 saatlik, birçok aşamadan oluşan ve sunum, mülakat, grup çalışması gibi aşamalardan oluşan bir çalışmaydı.
Gizem
Tesadüfen öğrendiğim bir durum var. 8 haziranda da başka bir grubun mülakatı olacakmış. Sonuçların açıklanma süresinin zaması gerekiyor yani Smile
Cenk
Merhaba gizem ,

Bende assessment center çalismasina katildim fakat 2 haftadir geri dönüş yok...
Nasil öğrendin acaba böyle bir durum olduğunu ?
İletisime gecebildigin ya da durumlarmiz hakkinda detayli bilgisi olan birileri varmi ?
Ege
Merhaba,

Bana an itibarıyla olumsuz geri dönüş yapıldı. Sizlerde durum nasıl?
Gizem
Bana da az önce olumsuz geri dönüş yapıldı fakat, henüz mülakatlar bitmediyse bunun olması bana tuhaf geliyor. Merhaba Cenk, tesadüfen okulumdan birini 8 haziranda çağırıp mülakata alacaklarını öğrendim 3 gün önce.
Gizem
Okulumdan birini 8 haziranda çağırıp Assessment Center çalışmasına alacaklarını öğrendim tesadüf eseri. Ama mülakatlar bitmeden geri dönüş yapmaları biraz tuhaf.
buse
Mulakatlara cagirdiklarinda neler sordular bilgisi olan varmi
buse
Mulakatlarda neler cikti bilgisi olan varmi
buse
Mulakatlarda neler soruldu bilgisi olan varmi
Ahmet
Merhaba, 9unda assessment center çalışmasına katılacak var mı, yoksa bir tek 8inde de ben mi tarihi yanlış anmladım?
busra
merhaba ben katılıcam Ahmet.. 9unda.. 8 değil =) Gizem yanlış söylemişim ben sana.
hakan
Merhaba.Assessment center aşamasını geçip "one to one" aşamasına geçen var mı? İçeriği hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
keremio
Bugün birebir mülakata girdim, product marketing' de başlıyorum ayın 18'inde
busra
Selam Keremio, birebir mülakatta neler yaptınız ? Ve hangi bölümde okuyorsun ?
hakan
birebir görüşmede ne yapılıyor? yine eleme tarzı mı biraz daha departman seçmeye yönelik mi? bide ağustosta başlıcak demiştiler senin bu ayın 18 inde mi? şimdiden çok teşekkür ederim.
ayse
mülakatlarda neler çıktı arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz