Microsoft Türkiye'de staj - 2013 - Talent Explorer programı

Geçtiğimiz yıllarda Microsoft Türkiye'de staj - 2010Microsoft Türkiye'de staj - 2011 ve Microsoft Türkiye'de staj - 2012 -Talent Explorer programı başlıkları ile duyurduğum Microsoft Türkiye bünyesinde staj ile ilgili yazıların devamı :)

Geçtiğimiz yıl başlayan Talent Explorer isimli program ile uzun dönemli bir staj programı hedefleniyor. Bu staj programı ile farklı departmanlarda çalışarak gerçek proje deneyimi kazanmak mümkün.

Geçen yılki yazımda staj süreci ile ilgili şunları yazmıştım : 

"Birkaç yıldır Microsoft Türkiye bünyesinde uzun dönem staj yapan arkadaşlar ile konuşuyoruz hatta birlikte de çalışıyoruz :) Dolayısıyla onların neler yaşadıklarını neler yaptıklarını yakından görme imkanına sahip oluyorum. Oldukça keyifli, gelişim ve kariyer açısından faydalı ama bir o kadar da yoğun ve yorucu olabilen bir süreç :) Yok yok, gözünüzü korkutmayın, o kadar da kötü değil :)"

Talent Explorer programına 12 Nisan 2013 tarihine kadar başvurmak mümkün. Başvurabilmek için gerekli kriterler ise şöyle :

- Üniversite 2. ve 3. öğrencisi olmak (yani önümüzdeki yıl 3.ve 4.sınıfa devam edecek olanlar) 
- Teknoloji sektörüne ilgi duymak 
- Çok iyi derecede İngilizce bilmek 
- Öğrenmeye açık, başarma azmi olan, sorumluluk sahibi, tutarlı, dürüst, kazanma tutkusu olan, enerjisi yüksek, yenilikçi, sonuç odaklı olmak
- Global kültüre ve hızlı değişime uyum sağlayabilmek

 

Program içerisinde Microsoft profesyonelleri ile çalışıyor olmak bence büyük bir şans! Onlardan alınacak tavsiyeler ile birçok başarıya imza atmak mümkün olabilir! Talent Explorer programı ile MACH (Microsoft Academy for College Hires) olarak isimlendirilen yeni mezun işe alma süreçlerinde öncelik gibi birçok güzel nokta var.

Talent Explorer programına bu yıl İstanbul ve Ankara için ayrı ayrı linklerden başvuru yapılabiliyor. Başvuru linkleri şöyle : 

Talent Explorer - İstanbul
Talent Explorer - Ankara 

Başvuru sonrasında zorlu bir değerlendirme sürecine hazır olmakta fayda var ;) Geçen yılki yazının yorum kısmında süreçle ilgili birçok arkadaşın yazdıklarına da ulaşabilirsiniz!

Başvuru yapacaklara şimdiden bol şanşlar... Programa kabul edildiklerinde birlikte çalışma şansımız da olabilir ;)

Comments

Comments (2) -

Umur Coşkuncan
"Üniversite 2. ve 3. Sınıfta Okuyan (bir sonraki yıl, 3.ve 4.sınıfa geçecek olan öğrenciler)" diye bir kriter belirtilmiş. Bu kritere Meslek Yüksek Okulu'nda 2. sınıf okuyan ve o sene Dikey Geçiş Sınavı ile Mühendisliğe geçecek olan bir öğrenci dahil olabiliyor mu?
MuammerBenzes
@Umurcan : Bu soruya ancak İnsan Kaynakları departmanı cevap verebilir.  Başvurunu yaparken bu durumu belirtebilirsin.