Microsoft Türkiye'de staj - 2014 - Talent Explorer programı

Microsoft'ta -uzun dönemli- staj yapmak ister misiniz? :) Kim istemez diyorsanız yazıyı okumaya devam..

Microsoft'ta staj ile ilgili olarak 2010, 2011, 2012 ve 2013'te de benzer yazılar yayınlamıştım. Geçmiş yıllara da dilerseniz bakıp stajla ilgili yazdığım farklı noktaları da okuyabilirsiniz.

Talent Explorer programı iki yıldır uygulanıyor. Böylece Microsoft sadece kısa dönemli bir yaz stajı hedeflemiyor, stajı tüm yıla yayarak aslında bir yandan da gelecekteki çalışma arkadaşlarımızı da seçiyor (Evet, stajyer olarak başlayıp halen Microsoft'ta çalışan arkadaşlar var).

Talent Explorer programına bu yıl başvurular 30 Nisan 2014 tarihine kadar www.cocuklukhayallerim.com adresinden yapılabilecek. Başvuru yaparken aynı zamanda çocukluk hayallerinizi paylaşmanız da bekleniyor :)

Programa başvurabilmek için aşağıdaki şartlara sahip olmak gerekiyor:
- Üniversitelerin 3. veya 4. sınıflarında okumak
- Yüksek potansiyele sahip olmak (ne demek olduğunu anlamadım ama :D)
- Çok iyi derecede İngilizce bilmek
- Teknoloji sektörüne ilgi duymak

Başvurulardan sonra staja kabul edilecek öğrencileri belirlemek için çeşitli sınavlar ve değerlendirmeler yapılıyor. Tüm bunlardan başarı ile geçenler ancak stajyer olarak değerlendiriliyor.

Konuyla ilgili Microsoft Türkiye Blogu'ndaki yazıyı da okuyabilirsiniz. Ayrıca aşağıda konuyla ilgili eğlenceli videoyu da bulabilirsiniz.

Comments