Microsoft Türkiye'de staj - 2011

Geçen yıl Microsoft'ta staj - 2010 başlığı ile Microsoft Türkiye'de staj imkanını duyurmuştum. Bu yılda Microsoft Yaz Okulu duyurusundan sonra yine staj duyurusunu yapıyorum.

Geçen yılki duyuruda da belirttiğim gibi başvuru şartları her yıl değişebiliyor. Bu yıl yaz dönemi ve uzun dönemli olarak iki farklı staj imkanı sunulmuş durumda. Yaz dönemi stajı 45-60 gün arası sürecektir diye tahmin ediyorum, geniş bilgi verilmemiş. Uzun dönem staj ise yaz veya sonbaharda başlayıp tüm yıl boyunca devam eden bir staj, aslında Microsoft Türkiye'de bir çalışma fırsatı.

Yaz dönemi stajına başvurabilmek için 2010-11 öğretim döneminde 3. veya 4. sınıfı tamamlamış olmak gerekiyor.

Uzun dönem staj için ise 2011-12 öğretim döneminde 3. veya 4. sınıfı tamamlamış olmak gerekiyor. Niye böyle yazmışlar anlamadım, umarım bir yanlışlık yoktur :)

Sadece bu kadar mı, tabii ki değil, başka gereklilikler de var :
- Akıcı İngilizce
- Projelerde sorumluluk almaya istekli olmak
- Ekibin küçük olması nedeniyle ek görevler almaya istekli olmak
- İyi iletişim becerileri
- Hızlı temposu olan bir ortamda detaylı çalışma yürütebilmek (buna şahit olduğum çok zaman oldu!)

Başvuru formunda bazı stajyerlerin daha sonrasında çalışan olabileceği de belirtiliyor :)

Staj, Microsoft İstanbul ve Ankara ofislerinde gerçekleştirilebilecek. Başvurular 29 Nisan tarihine kadar yapılabiliyor.

Başvuru adresi : Microsoft Türkiye staj

Comments

Comments (2) -

Rızacan
Stajer mi Arıyorlar Yoksa Adam mı ?
Benim bildiğim stajer gittiği iş yerinden bir şeyler öğrenmek için gider bu kadar bilgi olduktan sonra adam her yerde iş bulur. Çok saçma değil mi. Ben 3-4 senedir orta düzeyde programlama tecrübem var ama hiç kimse beni işe almadı.Çeşitli Bilgisayar dallarında projeler geliştirdim.Lise Yıllarımda Tübitak Proje yarışmalarına katıldım.Birde 2 yıllık üniversite okuyorum.Hatta Yapay Zeka konularına adım atmaya başladım bile şimdi soruyorum ben nerde hata yaptımda kimse bana ücretsizde olsa iş vermedi oysa ben bir şeyler öğrenmek istedim ücret istemedim sadece gideceğim yerler yabancı iller olduğu için barınak ve ulaşım istedim.Cevabınızı bekliyorum.
MuammerBenzes
@Rızacan : Bu kadar bilgiye/beceriye sahipseniz zaten başvurmanıza çok gerek yok o zaman! Özellikle büyük ve kurumsal şirketlerde stajyer alırken sadece staj yapsın ve gitsin olarak bakılmaz. Sonrasında bu kişinin devam edebilmesi de düşünülür. Dolayısıyla bu kadar çok şey istemeleri bence normal.

Neredesin? Kime, ne zaman, nasıl başvurdun da kabul edilmedin?

Staj yaptığınız firmalar ulaşım, konaklama gibi masrafları karşılamak istemeyebilir.

Pingbacks and trackbacks (1)+