Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi - Internet Haftası etkinlikleri sunumum

14 Nisan Perşembe günü Microsoft Ankara ofisinden Ali Kemal Karabulut ile birlikte Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'ndeydik.

Ali Kemal, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nden 11-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan Internet Haftası etkinlikleri ile ilgili davet aldığında benden de Bulut Bilişim ve Webmatrix / WebPI konularında sunum yapmamı istemişti. Tabii ki böyle bir fırsatı kaçırmak olmazdı :)

14 Nisan sabahı Ali Kemal ile Adana'da buluştuktan sonra, kahvaltı sonrası hazır gelmişken biraz Adana'yı turladık ve Osmaniye yollarına düştük. İstanbul'da yağmur yağan bir günde Adana ve Osmaniye'de güzel bir bahar havası görmek oldukça iyi gelmişti.

Yaklaşık 1 saat 15 dakikalık bir yolculuktan sonra Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'ne vardık. Bilgi İşlem Daire Başkanı Kadir Uludağ ile buluştuktan Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ve Prof. Dr. Aykut Gül hocalarımız ile sohbet etme imkanı bulduk.

Bizlerin sunumu öncesi yapılan açılış konuşması ve afiş yarışmasının hediyelerinin dağıtılmasından sonra ilk sözü ben aldım.

İlk oturumda Bulut Bilişim kavramından bahsettim. Öğrenci arkadaşlarımızın da aktif katılımları ile güzel bir oturum gerçekleştirdik.

Bende sonra Ali Kemal Karabulut söz alarak güncel Microsoft teknolojileri ve özellikle öğrenciler için olan teknolojilerden bahsetti. Özellikle anlattığı Microsoft Mathematics 4 uygulamasını çok beğendiğimi söyleyebilirim. Bunun haricinde Live@Edu, Surface, Kinect gibi bir çok çığır açacak teknoloji ile ilgili bilgiler de aktardı.

Ali Kemal'dan sonra WebPI ve Webmatrix konularını anlatmak için tekrar sahnedeydim. WebPI ve Webmatrix ile öğrenci arkadaşlarımıza kendi uygulamalarını ve kendi sitelerini nasıl geliştirebileceklerini göstermeye çalıştım. Kendi sitelerini yapabiliyor olmak öğrenci arkadaşlarımızı oldukça heyecanlandırmıştı.

Sunumumun ardından Bilgi İşlem Daire Başkanı Kadir Uludağ ve birkaç hocamız ile bir süre sohbet edip, bilgi işlem birimini de ziyaret ederek günü tamamladık ve Adana'ya doğru yola çıktık.

Etkinliğe katılmamı sağlayan sevgili Ali Kemal Karabulut'a, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde misafirperverliklerini esirgemeyen başta Kadir Uludağ olmak üzere tüm ilgililere ve bizleri dinlemeye gelen tüm öğrenci arkadaşlara teşekkür ederim.

Comments