Application Compatibility Toolkit 5.5

22 Temmuz tarihinde Microsoft Application Compatilibity ile Uygulama Uyumluluğunuzu Sınayın başlığı ile gerçekleştirdiğimiz web seminerinde Windows 7 üzerinde uygulama uyumluluğu ile ilgili problemleri çözebilmek için Application Compatibility Toolkit (Uygulama Uyumluluğu Araç Kiti)'in 5.5 versiyonunu kullanmıştım.

Application Compatibility Toolkit (ACT), uygulama uyumluluğu problemlerinin analiz edilmesi ve giderilmesi için Microsoft tarafından hazırlanmış olan bir araç kiti. Bu araç kiti ile; düzgün çalışmayan uygulamanızı inceleyebilir,  problemleri nasıl çözebileceğinizi öğrenebilir ve uygulamanızı düzgün çalışır hale getirebilirsiniz.

ACT 5.5'in çalışabilmesi için .NET Framework 2.0 ve SQL Server 2005 ve üzerine ihtiyacı var. Eğer tüm sisteminizdeki makinelerde yeralan uygulamaların bilgilerini toparlamayacaksanız, bu durumda SQL Server'a da ihtiyacınız yok. SQL Server'ın Express Edition'ları da kullanılabilir.

Bu linkten indirebileceğiniz ACT 5.5 ile Windows 7 ile düzgün çalışmayan uygulamarınız için gerekli çalışmaları gerçekleştirebilirsiniz. ACT 5.5 içerisinde yeralan araçlara kısaca göz atarak ne işe yaradıklarına bakalım :

- Microsoft Application Compatibilty Manager : Sisteminizde yeralan bilgisayarlardaki yazılımlar hakkında bilgi toplamanızı ve bu bilgileri analiz etmenizi sağlar.

- Setup Analysis Tool (SAT) : Programların kurulumlarını inceleyerek uyumluluk problemlerinin giderilmesine yardımcı olur.

- Standart User Analyzer (SUA) Tool : User Account Control (UAC) nedeniyle ortaya çıkabilecek uyumluluk problemlerinin incelenmesini ve giderilmesini sağlar.

- Compatibilty Administrator : SAT ve SUA ile bulunan uyumluluk problemlerinin giderilebilmesi için gerekli düzeltmelerin yapılmasını sağlar.

ACT 5.5 ile Windows 7'de düzgün çalışmayan yazılımlarımızı uyumlu hale getirerek Windows 7 geçişini kolay, hızlı ve en az maliyetle sağlayabiliriz.

Comments