Windows XP SP3 yüklü bilgisayarda Windows Update sorununun giderilmesi

Yaklaşık olarak iki yıldır Windows 7 kullandığımız ve Windows 8'i konuştuğumuz şu günlerde Windows XP ile ilgili ipucu yayınlamak garip görünebilir. Ancak halen XP kullanılmaya devam ettiği için bu ipucu birilerine yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

Bir bilgisayara Service Pack (SP) 3 entegre edilmiş bir Windows XP kurduktan sonra son güncellemeleri almak için Windows Update sitesine gitmek istendiğinde "Windows'un bu sürümleri için en son hizmet paketini güncelleştirilmez / You may be unable to access the Windows Update website from Windows XP" hata mesajını veren http://support.microsoft.com/kb/2497281 sayfasına yönlendiriliyoruz.


Bu sorun Windows Update sitesinde yapılan son değişiklikler neticesinde karşımıza çıkıyor. Internet'te yaptığım aramalarda birçok öneride bulunulmuştu :
- SP 3'ü tekrar yüklemek
- Otomatik Güncelleştirmeler'i (Automatic Updates) açıp, kendi kendine güncellenmesini sağlamak
- Güncelleştirme ile ilgili Wups2.dll dosyasını sisteme kaydettirmek

Bahsi geçen yöntemleri teker teker denedim ancak hiçbiri işe yaramadı. Daha detaylı araştırma yapınca aşağıdaki yöntem ile sorunu çözdüm :

Windows Update Agent'ı güncelleme
http://support.microsoft.com/kb/949104 adresinden indireceğimiz Windows Update Agent'ı /wuforce anahtarı ile çalıştırmak. /wuforce parametresi olmadan direkt çalıştırıldığında Windows Update sayfasına erişemeyebiliyoruz.

WindowsUpdateAgent30-x86.exe /wuforce


Yükleme tamamlandıktan sonra Windows Update sayfasına artık erişebiliyor ve artık güncellemeleri yükleyebiliyoruz.

Comments