Microsoft Türkiye Yaz Okulu 2010 - Ankara

http://www.muammerbenzes.com/post/Microsoft-Turkiye-Yaz-Okulu-2010.aspx adresinde duyurusunu yaptığımız Microsoft Yaz Okulu'nda eğitimler başladı. Eğitmenlerinin hepsi MVP'ler arasından seçilen Yaz Okulu'nda bu yıl bende eğitmen olarak yerimi aldım.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleştirilen Yaz Okulu'nu bu yıl Ankara'dan başlattık. Okullar ile yapılan görüşmeler neticesinde her yıl farklı bir okulda gerçekleştirilen Yaz Okulu, Ankara'da bu yıl Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde yapılıyor.

Yaz Okulu sayesinde ilk defa Hacettepe Üniversitesi'ni görme fırsatı yakalamış oldum. Beytepe Kampüsü gerçekten bir üniversite havası verdi bana. Hacettepe'li öğrencileri kıskanmadım desem yalan olur :) Üniversitenin bence tek sıkıntısı şehir merkezine ve anayola uzak olması sebebiyle öğrencilerin rahat hareket edememesi.

Okulda bizim için laboratuar hazırlıkları tamamlanmıştı. İlk gün öğrenci arkadaşlarla beraber genel olarak Windows Server 2008 R2 ile ilgili konuştuktan sonra özellikle Hyper-V ve IIS konuları üzerinde durduk. İkinci günü de çoğunlukla bu konular ile ilgili olmak üzere demolar yaparak geçirdik.

Microsoft Yaz Okulu 2010 - Ankara
Microsoft Yaz Okulu Ankara öğrencileri ile eğitim sonrası

Benim için oldukça güzel geçen iki gündü. Hızlı bir şekilde teknolojiyi anlatmaya çalıştık. Arkadaşların da konulara ilgili olması ve sordukları sorularla katılım göstermeleri benim için sevindiriciydi.

Yaz Okulu boyunca çektiğim fotoğraflara Facebook ve SkyDrive'dan ulaşabilirsiniz.

Katılım gösteren tüm öğrenci arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sırada İstanbul ve İzmir var...

 

Comments

Comments (2) -

Ezgi Mercan
Katılımcılardan biri olarak zamanınız ve emeğiniz için ben teşekkür ederim hocam. Kısa da olsa çok verimli ve eğitici geçen 2 gündü.
Muammer Benzeş
@Ezgi : Benim için de keyifli iki gündü. Sizi yorduğumu biliyorum ancak kısıtlı sürede yapabileceğimiz çok fazla birşey yoktu Smile