Gençsen Geleceksin 3.0 - Uludağ Üniversitesi

Gençsen Geleceksin 3.0 etkinlikleri kapsamında 19 Nisan Pazartesi günü Uludağ Üniversitesi'ndeydik.

Bursa yakın olduğu için araba ile gitmeyi kararlaştırmıştım. Bir süredir Gençsen Geleceksin organizasyonlarını yürüten, aynı zamanda MSP de olan Taner Akçok'ta araba ile gideceğimi öğrenince gelmek istedi. Benim için de iyi olacaktı, yalnız gitmek zorunda kalmayacaktım :)

Etkinlik 12'de başlayacağı için geç kalmamak ve rahat rahat gidebilmek için sabah 7'de Taner ile buluşup yola düştük. Bursa'ya bir Microsoft Partner ziyareti için birkaç hafta öncesinde yalnız gitmiştim. Aslında yalnız yolculuk yapmayı da seviyorum, düşünmeye fırsat oluyor ancak zaman zaman sıkıcı da gelebiliyor. Taner'le yaklaşık 3 saat süren yolculuğumuz sırasında oldukça keyifli sohbetler gerçekleştirme fırsatı bulduk, bu sebeple de yolun nasıl bittiğini anlayamadım.

Bursa'ya vardığımızda hızlıca kahvaltı edip, üniversiteye geçtik. Üniversitede bizi MSP arkadaşımız Muhammed Medeni Baykal karşıladı. Salonu bulup yerleşmeye çalışırken organizasyon konusunda desteğini esirgemeyen Uludağ Endüstri Topluluğu Başkanı Figen Devirmiş ile de tanıştık. Turkcell konuşmacılarının da gelmesiyle etkinlik için artık hazırdık.

Genelde yaptığımız gibi etkinliğe Turkcell konuşması ile başladık. Kısa bir aradan sonra da sıra Microsoft bölümüne gelmişti. Konuşmamızı bitirip hediyelerimizi de dağıtarak etkinliğimizi sonlandırdık.

Uludağ Üniversitesi Gençsen Geleceksin 3.0

Etkinlik sonrası Taner, Muhammed ve Figen ile birlikte öğrenciler tarafından "köy" olarak tabir edilen Görükle'ye gidip biraz sohbet etme imkanı bulduk. Uludağ Üniversites ile ilgili bilgilerimizi genişletme imkanı bulduk biraz :)

Günlerin uzamış olmasının da verdiği rahatlıkla daha vaktimiz olduğunu düşünerek Bursa'ya kadar gelmişken Tarihi Çınar'ı da görmek istedik. Daha önce birkaç sefer gittiğim Tarihi Çınar'ı bulmak çok da zor olmadı. Taner ve Muhammed ile birlikte çınarın altında demlikle gelen çayımızı içip biraz dinlendik.

Tarihi Çınar

Tarihi Çınar'ın altında dinlendikten sonra şehre dönüp biraz tarihi yerleri gezmek istedik. Muradiye Külliyesi, daha önce gezip görmek istediğim bir yerdi ancak fırsat bulup gidememiştim. Bu sefer de gezmek kısmet değilmiş, biz gidene kadar mesai bittiği için gezemedik. Yanındaki camiyi ve çevresindeki çınar ağaçlarını inceleme fırsatı bulduk. Oradaki çınarlar da birbirine dolanmış olmasıyla oldukça ilginçti :)

Akşam yemeği için tercihimiz Bursa'nın meşhur yemeklerinden olan "pideli köfte"ydi. Karnımızı doyurduktan sonra ailesinin yanına gelecek olan Muhammed'i de alıp yola çıktık tekrar.

Etkinliği gerçekleştirmemizde yardımlarını esirgemeyen Muhammed Medeni Baykal'a, Figen Devirmiş'e ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Etkinlikle ilgili fotoğrafları Facebook'ta ve SkyDrive'da bulabilirsiniz.

Comments

Comments (1) -

Taner Akçok
Yukarıdaki hikayedeki taner olarak inanılmaz eğlenceli bir GG3.0 geçirdiğimi belirtmek isterimSmile Her ne kadar pideli köfte beni akşam biraz bozsa da bu tarz bir organizasyonda bu tarz eğlenceli bir yolculuğu tekrar yapmayı çok isterim.. Next Destination: Manisa- Kula "Oğlak Dolma" diyorlarSmile Sayın Daron Yöndem de bu fikre çok sıcak bakıyorSmile

Pingbacks and trackbacks (1)+