Windows Phone 7.5'i 7.8'e yükseltme (alternatif/unofficial yöntem)

LG Optimus 7 E900'ü 4 ay boyunca kullandım. Oldukça yeterli olan bu telefonun yerine de bir süredir Nokia Lumia 920 kullanıyorum.

Microsoft, Kasım ayı içerisinde Windows Phone 7'li telefonlar için bir süre önce Windows Phone 7.8 güncellemesi çıkartacağını duyurmuştu. Ancak nedense LG bu telefon için bir güncelleme çıkartmayacaktı! Telefonu bu şekilde kullanmaya devam edeceğiz gibi görünüyordu.

Geçtiğimiz hafta içerisinde takip ettiğim bazı Twitter adreslerinden telefonlara güncelleme gelmeye başladığını görmüştüm. Ancak nasıl olsa LG'ye gelmeyecek düşüncesiyle de herhangi bir çaba içerisine girmedim :)

Bu akşam eski MSP arkadaşlarımızdan Jamshid Hashimi'nin HTC HD7'sini güncellediği ile ilgili bilgiyi görünce biraz sorguladım ve sonunda aşağıda yöntem ile LG E900'ü güncellemeyi başardım. Teşekkürler Jamshid!

Not : Bu yöntem, resmi olarak desteklenmemektedir! Dolayısıyla bu yöntem ile güncelleme yaparken karşılaşılacak durumlar tamamen uygulayanın sorumluluğundadır!

Bu güncelleme için Seven Eighter isimli uygulamaya ihtiyacımız olacak. Uygulamayı windowsphonehacker.com sitesinden indirebilirsiniz. Uygulamayı indirdikten sonra zip dosyasını bir klasöre açtıktan sonra içerisindeki exe dosyasını çalıştırıyoruz ve karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor.

Bu ekranda Install WP7.8 butonuna tıklamadan önce bilgisayarda Zune yazılımının yüklü olmasi ve telefonun bilgisayara bağlı olmasi gerekiyor.

Gerekli işlemleri yaptıktan sonra Install WP7.8 butonuna basınca uygulama öncelikle telefonunun bir yedeğini alıyor ve güncelleme işlemini gerçekleştiriyor. Güncelleme işlemi için telefonunun birkaç defa yeniden başlatılacak.

Güncelleme işlemi tamamlandıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşıyoruz.

Böylelikle güncelleme işlemi tamamlanmış oluyor. Artık telefonu bilgisayardan ayırabilir ve Windows Phone 7.8'li telefonumuzu kullanmaya devam edebiliriz :)

 

Tekrar hatırlatmış olayım : Bu yöntem, resmi olarak desteklenmemektedir! Dolayısıyla bu yöntem ile güncelleme yaparken karşılaşılacak durumlar tamamen uygulayanın sorumluluğundadır!

Comments

Comments (15) -

Jamshid Hashimi
Rica ederim hocam.
Guzel ve aciklayici bir makale olmus. Ellerinize saglik.
Windows Phone 7.8 gercekten guzel. Butun bunlara deger; degdi Smile
salim
bende lumia 800 var ama bana bu güncelleme bi türlü gelmedi. bunu yapınca ben nokia uygulamalarımı kullanabilicek miyim ?
MuammerBenzes
@salim : Bu yöntem ile işletim sistemini güncelliyorsunuz, telefona özel uygulamalarınız da bir değişiklik olmayacak yani kullanabileceksiniz.
Doruk Dalçam
Valla hocam cesaret edip yapamıyordum ama dedim Muammer hocanın elinden geçti olur bu Smile biraz da forumlara bakmıştım HTC Titanlarda çok fazla sorun çıkarmış. Aldım telefonu US locationa yaptım güncellemeyi kısaca da test ettim. Jamshid Hashimi arkadaşıma ve Muammer hocam size teşekkürler Smile
Cahit
Acaba bu program sayesinde telefonun imei kontrolünü mü atlamış oluyoruz ? yani androidlerdeki rom atma işlemi gibi değil de direk orjinal olarak zune'dan yüklemesi için ayarlamamı yapmış oluyor program ?
Evimde 2 tane lumia 800 var bir tanesine geldi güncelleme ama diğerine gelmedi de...
cemal
Nokia Lumia 610 telefonumu 7.8'e güncellemek istiyorum. Seven-eighter kullanmaya çalışıyorum ancak bazı dosyalar eksik gibi bir hata alıyorum ve kuruluma başlamıyor. Ne yapmalıyım?
Teşekkürler.
MuammerBenzes
@Cemal : Aldığınız hatayı gönderirseniz cevap vermeye çalışıyırım. Muhtemelen Zune kurulu değil makinenizde.
MuammerBenzes
@Cahit : IMEI kontrolü ile alakası yok. Sadece güncellemeyi almak için zorluyoruz.
salim
teşekkür ederim.
cemal
@MuammerBenzes: ''Uygulamanızda işlenmemiş özel durum oluştu. Devam'ı tıklarsanız, uygulama bu hatayı yok sayar ve devam etmeyi dener. Çıkış'ı tıklarsanız, uygulamayı hemen kapatır. Sistem belirtilen yolu bulamıyor.'' hatası alıyorum. Devamı tıkladığım zaman hiçbir şey yapmıyor. Çıkışı tıklarsam ise programı kapatıyor.
cemal
@MuammerBenzes: Sizin de dediğiniz gibi bazen 'ZuneCfg.DLL bulunamadığından bu uygulama başlatılamadı. Uygulamanın yeniden yüklenmesi sorunu giderebilir.' hatası çıkıyor ama Zune bilgisayarımda kurulu.
cemal
Muammer Bey teşekkür ederim. Güncellemeyi tamamladım.
Armağan
Ben güncellemeyi yaptım bazı uygulamalr çalışmıyor ve işletim sisteminde bazı sorunlarla karşılaştım eski haline telefonu döndürmenin yolu nedir reset felan işe yaramadı
Tunga
Lumia 710 var bende yeni güncelleme yaptım 7.10a güncelledi. sizin bu programınızla 8 güncellemesi gibi bi şey mi? yapıyorum hala eskisi gibi görünüyor telefon. hiç bi şey anlamadım.
Bir de telefonu türkçe yapabilmem için bu unlocc gibi bir şey mi yapmam lazım yoksa bu güncelleme ile türkçe içinde geliyor mu?
Sezer
merhaba türkçeleştirmeyi nasıl yapabilirim ? kurarkenki dillerde türkçeyi göremedim