SQL Server 2008'de Excel 2007'ye bilgi aktarma hatası : The 'Microsoft.ACE.OLEDB.12.0' provider is not registered on the local machine

Projelerimizin içerisinde ihtiyacımız gereği veritabanı kullanıyoruz. Kullandığımız bu veritabanlarına bazen dışarıdan veri aktarmamız, bazen de veritabanınındaki veriyi dışarıya aktarmamız gerekebiliyor.

SQL Server 2008 kullanıyorsanız ve yukarıda da belirttiğimiz veri alışverişini Excel ile gerçekleştiriyorsanız aşağıdaki hata mesajı ile karşılaşabilirsiniz :

SQL Server 2008'de Excel'e veri aktarma sırasında hata
The 'Microsoft.ACE.OLEDB.12.0' provider is not registered on the local machine. (System.Data)

Bu hata mesajı ile çoğunlukla sunucu sistemleri üzerinde işlem yaparken karşılaştım. Excel 2007 dosyasına bilgi aktarırken veya Excel 2007 dosyasından bilgi almak isterken bu hata mesajını görüyorum. Çünkü hata mesajında geçen Microsoft.ACE.OLEDB.12.0 nesnesi 2007 Office System Driver : Data Connectivity Components olarak geçiyor ve Office 2007 sistemde kurulu ise kayıtlı oluyor, kurulu değilse yukarıda görülen mesaj beliriyor.

Peki ne yapacağız? Sunucu üzerine Office 2007 mi kurmalıyız? Sadece veri aktarımı için böyle bir işlem yapmaya ihtiyacımız var mı?

Elbette yok. 2007 Office System Driver : Data Connectivity Components (diğer adıyla AccessDatabaseEngine.exe) dosyasını aşağıdaki linkten indirip kurmamız yeterli. Artık başka bir işlem yapmaya gerek kalmadan artık Excel 2007 formatında bilgi alıp vermek mümkün.

Dosyayı indirmek için tıklayın : 2007 Office System Driver : Data Connectivity Components (AccessDatabaseEngine.exe)

Comments

Comments (4) -

burak
Teşekkürler,tam lazım olduğu zaman buldum.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
MuammerBenzes
@Burak : İşinize yaramasına sevindim. Teşekkürler yorum için...
ümit
merhaba, bu programı kurmama rağmen çalışmıyor hatta office 2010 bile kurulu ama localde bile çalışmıyor
MuammerBenzes
@Ümit : Karşılaştığınız problem başka birşey ile ilgili sanırım. Hata ile ilgili detay gönderirseniz yardımcı olmaya çalışabilirim.