PHP 5.3 yayınlandı

Uzun bir süredir geliştirmesi devam eden PHP 5.3 sürümü iki gün önce nihayet yayınlandı. 5.X serisi içerisinde önemli geliştirmeler içeren PHP 5.3, birçok yeni özellik ve uzantı (extension) içermenin yanı sıra 140'ın üzerinde hatanın düzeltmesini sağlıyor.

PHP 5.3, PHP dünyasında birçok yeniliği de beraberinde getiriyor. Bunların başında kuşkusuz PHP 5.3'ün Windows için ayrıca yazılması geliyor. PHP 5.3 versiyonu; diğer versiyonlarda olduğu gibi Visual C++ 6 (VC6) ile yazılmakla kalmadı, Windows için ayrıca Visual C++ 9 (VC9) ile de yazıldı. Böylece Windows için ayrıca hata giderimi yapılması ve iyileştirmeler mümkün olabildi. 

 

PHP geliştiricileri Windows ortamında VC9 ile yazılmış olan versiyonların kullanılmasını tavsiye ediyor.  Bu versiyonların performans ve sağlamlık konularında geliştirmeler içerdiğini aktarıyorlar. VC9 ile yazılmış versiyonların Apache ile kullanılmaması gerektiğini de ayrıca hatırlatıyorlar.

PHP 5.3 ile ilgili ayrıntılı açıklamalara ve kendisine windows.php.net adresinden ulaşmak mümkün. 

Comments

Comments (2) -

Muammer Benzeş
Papağan gibi ezberlediğin şeyleri sıcağı sıcağına unutmadan bizlerle paylaşman ne güzel. Keşke azıcık da bilimsel ve sistematik olabilsen. Buraya hemen yaz, yoksa Allah göstermesin kafandan uçup gider o güzelim bilgiler.
MuammerBenzes
Yorum yazarken anını yazmaktan imtina eden arkadaş, öncelikle medeni cesaretini göster de adını bi yaz.
Bilip bilmeden konuşmak çok kolay. Bu sitede verdiğim bilgiler 10 yıldan fazla bir süredir profesyonel olarak yaptığım çalışmaların sonunda ortaya çıkanlardır. Halen çalışmaya ve öğrenmeye devam ediyorum. Bunların arasından vakit bulabilip yazdıklarım da bu sitede yer alıyor.

Sen kendince nasıl bir değerlendirme yaptın bilemiyorum ama birilerini eleştirmeden önce eleştirdiğin kişi ile ilgili bilgi edin.

Bilimsel ve sistematik ile neyi kast ettiğini anlamadım. Biraz açıklayabilirsen sevinirim.