Microsoft Student Partner (MSP) başvuruları - 2010

2010 - 2011 dönemi için Microsoft Student Partner (MSP) başvuruları başladı. Buradan da ilgili duyuruyu yapmak istedim.

Öncelikle MSP programı ile ilgili kısa bir tanımlama yapalım :

"Microsoft Student Partners (MSP) programı, başarılı ve yetenekli bilgisayar bilimleri ve benzeri BT alanlarında eğitimlerine devam eden öğrencilerin ve yanısıra iletişimi, pazarlama yeteneklerini güçlü yanı olarak gören ve bu özelliklerini geliştirmek/pekiştirmek arzusunda olan öğrencilerin ortaya çıkarılmasına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Bu ünvana sahip olan öğrencinin, teknolojik bilgi ve becerilerini geliştirebilmesine ortam da sağlanarak, programa katılım yeterliliği ve teknoloji tutkunları ile meraklılarına yardımcı olma isteği takdir edilmektedir.

Bu program, Microsoft yazılım geliştirme teknolojilerinin üniversitelerdeki tanınırlık ve kullanılırlığının artırılmasına yönelik olarak Microsoft'un dünya çapında yürüttüğü çalışmalar kapsamındadır. Akademik dünyanın Microsoft yazılımları sayesinde kişisel potansiyellerini keşfedebilmelerine olanak sağlanmaktadır." (msakademik.net 'ten)

Microsoft Student Partner

Bu yılki başvurular 26 Ağustos 2010 tarihine kadar yapılabilecek. Sonuçlar ise 02 Eylül 2010 tarihinden itibaren www.msakademik.net sitesi üzerinden duyurulacak.

Başvuru yapabilmek için öncelikle üniversite öğrencisi olmak gerekiyor. Bilgisayar Mühendisliği gibi bir bölümde okumak da gerekmiyor, herhangi bir bölümde okuyor olabilirsiniz.

Başvuru için 2 adım var. Bunlardan en önemlisi bir video çekilmesi.  Videonun süresinin 10 dakikayı geçmemesi gerekiyor, yani çok geyiğe sarmayın ve gereksiz taramalardan kaçının :). Video olmadan yapılan başvurular kabul edilmiyor. Video içerisinde neler olmalı kısmına gelecek olursak :

- Kendinizden kısaca bahseder misiniz? (Adınız, Üniversiteniz, Bölümünüz, Sınıfınız vb.)
- Aktif olarak görev aldığınız organizasyonlar nelerdir? Ne görev yaptınız? (Seminer, Konferans, Eğitim, Çalıştay vb.)
- Neden MSP olmak istiyorsunuz?
- MSP Olursanız Kısaca Neler Yapmayı Planlıyorsunuz?

Videoyu hazırladıktan sonra izlenebilmesi için Vimeo, Metacafe gibi bir video paylaşım sitesine yüklenmesi gerekiyor. Videoyu yükledikten sonra http://www.msakademik.net/msp_basvuru_formu2010.aspx adresindeki formu doldurup sonucu beklemek kalıyor geriye :)

2009 - 2010 döneminde oldukça başarılı MSP arkadaşlar ile tanışmıştık. Bunların büyük bölümü ile de görüşüyoruz. Bir kısmı mezun oldular ve iyi yerlerde işe başladılar. Umarım bu dönemde de benzer başarılar görebiliriz ;)

Comments