IIS 7'de WCF uygulaması yayınlama

Geçtiğimiz günlerde WCF (Windows Communication Foundation) kullanılarak hazırlanan bir siteyi IIS 7 ile yayına açmam gerekti. Ancak WCF yayınlamak için yapmam gereken bazı işlemler olduğunu site çalışmayınca anladım :) WCF servisini çalıştırmak istediğimde 404 sayfa bulunamadı hatası alıyordum.

WCF, .NET Framework 3.0 ile gelen ve servise yönelimli mimari ile uygulama geliştirmek için ortayan çıkan bir framework'tür. Windows Server 2008 içerisinde .NET 3.0 varolmasına rağmen "gereksiz olanların çalışmaması" prensibi nedeniyle WCF uygulamaları da IIS 7 kurulduğunda çalışmamaktadır. Peki nasıl çalıştıracağım?

WCF uygulamasını IIS 7 üzerinde çalıştırabilmek için Integrated modda ayarlanmış bir application pool'un (uygulama havuzu) olması gerekiyor.

WCF uygulamasının yer aldığı web sitesinin de bu application pool'u kullanması gerekiyor.

Son olarak komut satırında "C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v3.0\Windows Communication Foundation\ServiceModelReg.exe" -i veya daha önceden WCF ile ilgili bazı yüklemeler yapılmış olma ihtimali var ise "C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v3.0\Windows Communication Foundation\ServiceModelReg.exe" -r -y komutunun çalıştırılması gerekiyor.

Bu komutları aşağıdaki resimde görüldüğü gibi komut satırında ilgili dizine gidip de çalıştırmak mümkün.

 

Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra artık WCF servisi çalışmaya başladı. Artık sunucu üzerinde WCF uygulamaları yayınlayabiliyorum...

Comments

Comments (4) -

Kenan
Hocam hızır gibi yetiştiniz, ben de wcf uygulamam bahsettiğiniz hatayı sunucuda verince panikledim ama yazdıklarınızı uygulayınca hemen çalıştı. Teşekkür ederim...
Muammer Benzeş
@Kenan : Rica ederim, işine yaramasına sevindim...
abdullah keleş
hocam teşekür ederim. gerçekten çok yararlı bir makale olmuş. bende istifade ettim. wcf domain service içinde;

System.ServiceModel.DomainServices.EntityFramework
System.ServiceModel.DomainServices.Hosting
System.ServiceModel.DomainServices.Server
özellikler sayfasından
Copy Local=True yapılarak bin klasörüne eklenmesini sağlarsak sorunsuz çalışıyor.

MuammerBenzes
@Abdullah Keleş : İşinize yaramasına sevindim. Paylaşımınız için de teşekkür ederim.