Yıldız Teknik Üniversitesi MYO'da derse konuk oldum

Geçtiğimiz hafta, 21 Aralık Salı günü Yıldız Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı bölümünde derse konuk olarak katıldım.

Kasım ayında İstanbul Üniversitesi BÖTE'de yaptığımız Windows 7 etkinliğinden sonra başka bir üniversitede daha derse konuk olmak benim için oldukça güzel ve anlamlıydı.

Bilgisayar Programcılığı bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yapan Ayhan Barış hocamızın talebi ile bölümdeki arkadaşlarla tanışmak ve bu dönem aldıkları Internet Programcılığı dersindeki konuları olan PHP'nin Windows üzerinde çalıştırılması ile ilgili bilgileri aktarmak üzere Maslak'taki kampüse doğru yola çıktım.

Kampüse geldiğimde Ayhan hocam ile buluşup bölüme gittik. Bölüm başkanı hocamız Kamelya Kavaklı ile kısa bir sohbet gerçekleştirdikten sonra artık sunum hazırlıklarını yapmanın zamanı gelmişti. Öğrenci arkadaşlarımızın da desteğiyle hazırlıkları tamamladık.

Konuşmamda öncelikli olarak Microsoft'un açık kaynak dünyasına bakışı ile ilgili bilgileri aktardıktan sonra PHP on Windows tarafındaki gelişmeleri de anlatmaya çalıştım.

YTÜ MYO 1. Öğretim'de PHP on Windows sunumum

Teknik kısmı tamamladıktan sonra öğrenci arkadaşlarımızın sorularını cevaplayıp güzel bir sohbet de gerçekleştirme şansımız oldu.

Birinci öğretimdeki arkadaşlar ile gerçekleştirdiğimiz konuşmanın aynısını ikinci öğretimdeki arkadaşlarla da yapmak istemiştik. Bu nedenle ikinci öğretim ders saatinin gelmesi için biraz beklemek gerekti. İkinci öğretimdeki arkadaşların gelmesiyle onlarla da aynı konularda ikinci defa konuşma fırsatı bulabildik.

YTÜ MYO 2. Öğretim'de PHP on Windows sunumum

Bu güzel fırsatı sunduğu ve dersinden fedakarlık gösterdiği için Ayhan Barış hocama, bölüm başkanı Kamelya Kavaklı hocama ve tüm öğrenci arkadaşlara teşekkür ederim. İkinci dönem için farklı konularda benzer etkinlikler yapmayı planlıyoruz.

EEtkinlikle ilgili fotoğraflara Facebook ve Skydrive üzerinden ulaşabilirsiniz.

Comments