Azure satın alma seçenekleri-2: Open ile Azure

Azure, her geçen gün eklenen yeni servisleriyle ve gerek şirketlerin BT departmanlarına gerekse de yazılım geliştiriciler / BT uzmanlarına sunduğu fırsatlar ile önemini giderek artırıyor. Dolayısıyla bir şekilde Azure kullanma ihtiyacı artıyor. Peki yazılımcılar / BT uzmanları ve şirketlerin Azure'u kullanmak (satın almak) için alternatif yöntemleri nelerdir? Bu yazıda ikinci alternatif olan Open ile Azure (Azure in Open) yönteminden bahsedeceğiz.

Open ile Azure yöntemi 1 Ağustos 2014 itibariyle sisteme eklendi. Bu yöntem Azure'u ön ödemeli olarak kullanmak mümkün.

Open ile Azure yöntemi ile krediler Open lisanslama yapan herhangi bir iş ortağı üzerinden temin edilebilir. 100 $'lık dilimler halinde Azure kullanım kredileri alınabilir. Yapılan her bir kredi alımı için Online Service Activation (OSA) ürün anahtarı oluşmaktadır. 

OSA ürün anahtarı kullanılmaya başlandığı tarihten itibaren 12 ay süreyle geçerlidir ve herhangi bir Azure hizmeti için kullanılabilir. Kredinin satın alınması OSA ürün anahtarının etkinleştirilmesi anlamına gelmez. Her bir OSA anahtarı ayrı ayrı aktifleştirilmelidir.

Bu yöntemde Azure hizmetleri kullanıldıkça varolan kredi miktarından düşmektedir. Kredi azaldıkça yeni krediler yüklenerek hizmetler kullanılmaya devam edilebilir.

Bu yöntemde uygulanan hizmet bedelleri Azure fiyatlandırma sayfasındaki rakamlardır. Herhangi bir ücret değişikliği olacak ise en az 30 gün önceden bilgilendirme yapılacaktır.

Herhangi bir sebeple kredi yükleme işleminin yapılmaması durumunda hizmet 90 gün sonra durdurulacaktır. Yeni kredi yüklenmesi durumunda hizmet tekrar çalışmaya başlayacaktır. Bu süreçte veriler silinmeyecektir.

Open ile Azure yöntemi ile alınan krediler Azure destek planları, Azure marketplace'den yapılan alımlar ile Azure RMS ve Azure Active Directory Premium hizmetleri için kullanılamaz.

Open ile Azure yönteminde hesap bakiyesi alınan kredinin %30'u kadar kaldığında yeni kredi yüklemesi için uyarı maili gönderilecektir.  Account Center'daki Uyarılar kısmında 5 adede kadar ek uyarı için kayıt olunabilir.

Avantajları:
-100 $'lık dilimler halinde alım yapılabilir. İstenilen miktarda kredi almak mümkündür.
- Herhangi bir taahhüt de vermek gerekmez. Alınan kredi bittikten sonra dilenirse hizmet iptal edilebilir.
- İstenilen zaman istenildiği kadar süre için istenilen kadar kapasite kullanmak mümkündür.

Dezavantajları:
- Ücretlendirme güncel Azure fiyatları üzerinden yapılmaktadır. Dolayısıyla fiyatlarda bir artış veya azalış yaşandığında fiyat değişiklik tarihinden itibaren kullanım bedellerine yansıyacaktır.
- Belirli bir taahhüt verilmesi durumunda sunulan ekstra imkanlardan yararlanma şansı olmayacaktır.

 

Comments

Comments (1) -

Earbuds Emoji
Thanks for sharing your thoughts about azure. Regards