Azure hesabında servis yöneticisi (service administrator) değiştirme

Azure hesaplarında 3 farklı kullanıcı tipi bulunmaktadır: Account Administrator, Service Administrator ve Co-Administrator. Aralarındaki farklar başka bir yazının konusu :) için Azure yönetici (administrator) hesapları arasındaki farklar başlıklı yazıya bakabilirsiniz.

Azure hesabı açılırken kullanılan Live ID (Microsoft Account) kullanıcısı Account Administrator ve Service Administrator olarak belirlenmektedir. Çeşitli sebeplerle farklı işlemler yapabildikleri için bu hesapları ayrıştırmak veya değiştirmek gerekebilir. Bu yazıda Service Administrator kullanıcısını nasıl değiştireceğimize göz atacağız:

1. https://account.windowsazure.com adresine ilgili Live ID (Microsoft Account) ile giriş yapıp sol üst köşedeki Subscriptions (Abonelikler) linkine tıklıyoruz.

2. Gelen sayfada Service Administrator kullanıcısını değiştirmek istediğimiz aboneliğimizi seçiyoruz.

3. Sayfanın sağ alt kısmındaki Edit Subscription Details (Abonelik Ayrıntılarını Düzenle) linkine tıklayarak devam ediyoruz.

4. Açılan ekranda Service Administrator kısmındaki mail adresini yeni Live ID (Microsoft Account) hesabı ile değiştiriyoruz. İsterseniz bu kısımda aboneliğin görünen ismini de değiştirebilirsiniz.

5. Artık işlemleri tamamladık. Sıra kontrol etmeye geldi. https://manage.windowsazure.com adresine yeni Live ID (Microsoft Account) ile giriş yapıp soldaki Settings kısmından Subscriptions ve Administrators sayfalarına tıklayarak değişikliği görebiliriz.

Comments