"The update is not applicable to your computer" hatasının çözümü

Sunucularımızı zaman zaman güncellemek gerekiyor. Bu güncellemeleri mümkün olduğunca periyodik yapmaya çalışsak da bazen atlıyoruz (evet, itiraf edin!) :)

Bazen güncellemeleri Windows Update Standalone Installer ile yüklerken "The update is not applicable to your computer" bir hatası ile karşılaşabiliyoruz:


Bu hatanın alınmasının birden fazla sebebi olabilmekte:

1. Yerine başka bir güncelleme gelmesi: Yüklemeye çalıştığımız eski bir güncelleme olup çıkan daha yeni bir güncelleme, servis pack veya update rollup ile bu güncelleme geçerliliğini yitirmiş olabilir.

2. Daha önce yüklenmiş olması: Güncelleme daha önce tek başına veya başka bir güncelleme paketinin içerisinde yüklenmiş olabilir.

3. İşlemci mimarisine uymaması: Kullanılan işletim sisteminin 32-bit veya 64-bit olmasına göre doğru güncellemeyi yüklemek gerekiyor.

4. Önceki gerekli güncellemelerin yüklenmemiş olması: Yüklenmek istenen güncellemenin gerektirdiği farklı güncellemeler olabilir.


Yukarıdaki adımları kontrol edip eksik veya yanlış olan noktayı düzelterek istediğimiz güncellemeyi yükleyebiliriz. Maddelerden hepsinin olması ihtimaline karşılık en çok karşılaştıklarım 4. ve 3. maddeler oldu.

Comments