"Could not load file or assembly 'modulename' or one of its dependencies. There is not enoghy space on the disk" hatasını giderme

IIS 7 veya IIS 7.5 üzerinde problemsiz bir şekilde çalışan web sitemiz/uygulamamız  bir anda şöyle bir hata vermeye başladı :

Could not load file or assembly 'modulename' or one of its dependencies. There is not enough space on the disk.

Peki ama benim web sitem/uygulamam farklı bir diskte ve aşağıda görüldüğü gibi o diskte de yer sıkıntısı yok! Geniş geniş çalışıyor uygulamamız :)

Sorun nerde o halde? Sorun sistem diskinde yani C'de! Sistem diskine yeterli alan ayırmamış isek, IIS 7 ve IIS 7.5'te log dosyaları nerede? başlıklı yazıda da belirtildiği gibi log dosyaları diski doldurmuş olabilir. Tabii sorun sadece log dosyalarından kaynaklanmıyor. Kullandığımız modüllerin oluşturduğu geçici (temp) dosyaları varsayılan olarak yine C:\Windows\temp klasörüne yazıldığı için bu geçici dosyalar da diskin dolmasına sebep olabilir!

Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için web sitelerinin/uygulamaların log dosyalarını farklı bir diskte tutmayı deneyebilir veya geçici dosyaların oluşturulacağı diski değiştirebiliriz. Bunlar da başka yazıların konusu olsun :)

 

Comments