İstanbul Üniversitesi BÖTE - Windows Server 2008 R2 Workshop

10 Nisan Pazar günü İstanbul Üniversitesi BÖTE'de Windows Server 2008 R2 workshop'ı gerçekleştirdik.

Birinci dönem Windows 7 ile ilgili bilgiler verdiğimiz ve kariyer fırsatlarını anlattığımız etkinlikten sonra bu dönem için İrfan Şimşek hocamız ile planlama yapmıştık. Bu etkinliklerden ilkinde Windows Server 2008 R2'yi katılan tüm arkadaşlar ile uygulayarak öğrenmeye çalıştık.

Sabah 10'da öğrenci arkadaşlarımızın da eksiksiz katılımıyla workshop'u başlattık. Öncelikle kısa bir Windows Server 2008 R2 tanıtımı yaptıktan ve sanallaştırma kavramını anlattıktan sonra ilk sanal makinemizi oluşturup üzerine Server 2008 R2 kurulumunu gerçekleştirdik.

Kurduğumuz sanal makine üzerine Active Directory kurulumu ve gerekli ayarları da yaptıktan bu Active Directory'ye katılacak ikinci sanal makinenin kurulumunu başlatarak öğle yemeğine çıktık :)

Süleymaniye Camii'nin karşısında güzel bir kurufasülye - pilav yedikten sonra biraz muhabbet etmek biraz da hava almak için Haliç-Eminönü-İstanbul Boğazı ve Tarihi Yarımada'yı gören bir kafeye uğradık.

Öğleden sonraki oturumda ikinci makinenin network'e dahil olabilmesi için DHCP kurulumunu yaptık. DHCP kurulumunun ardından makineyi network'e ulaştırıp, varolan Active Directory içerisine dahil ettik.

Yaptığımız uygulamalar ile teorik bilgileri de aktardığımız eğitimi Group Policy'nin ne işe yaradığından bahsederek günü tamamladık. Önümüzdeki haftalarda kaldığımız yerden devam ederek eğitimi tamamlamaya çalışacağız.

Pazar gününü bu eğitime ayıran tüm öğrenci arkadaşlara ve eğitimi gerçekleştirmemizi sağlayan İrfan Şimşek hocamıza çok teşekkür ederim.

Etkinlikle ilgili fotoğraflara Facebook ve Skydrive üzerinden ulaşabilirsiniz.

Comments

Pingbacks and trackbacks (1)+