Fatih Üniversitesi - Server 2008 R2 & PHP On Windows etkinliği

Bu dönem hızlı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz üniversite etkinliklerinde 11 Nisan Pazartesi günü Fatih Üniversitesi'nde Windows Server 2008 R2 ve PHP on Windows anlattım.

Microsoft Yaz Okulu'nda tanıştığımız Bilgehan Berberoğlu arkadaşımız geçen dönem bir etkinlik yapmak istediğini belirtmişti. Ancak gerek vakit gerek de işler açısından ikinci dönemde bu talebini yerine getirebilmiş olduk.

Fatih Üniversitesi'nin Büyükçekmece'de olması ulaşım açısından her ne kadar endişelendirse de, etkinlik günü Bilgehan'ın "gelip alabiliriz" jesti de olmasına rağmen kendim ulaşmak istedim. Yaklaşık 1 saatlik bir yolculuk sonrasında okula ulaştım. (Trafik konusunda şanslıydım sanırım :))

Üniversiteye ulaştığımda büyük bir kampüs ve göl manzarası etkileyiciydi. Uzak olmasına rağmen böyle bir kampüste olmayı isterdim :)

Okulda Bilgehan ve geçtiğimiz yıl Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki bir etkinlikte tanıştığımız Sultan Ağca, Merve Arangül, Berat İyilik ve Ümit Samimi ile buluşup biraz muhabbet ettikten sonra sunum için ayarlanan salona geçip hazırlıkları tamamladık.

Öncelikle Windows Server 2008 ve Server 2008 R2 ile ilgili oturumu gerçekleştirip, bu ürünler ile ilgili bilgileri paylaşmaya çalıştım. Bu bölümde ele almaya çalıştığımız konular şöyle :
- Windows Server 2008 Yenilikleri
- Windows Server 2008 R2 Teknoloji Yatırımları
- Sanallaştırma
- Yönetim Araçları
- IIS 7

İkinci bölümde ise Windows Server 2008 ile gelen önemli özelliklerden PHP on Windows üzerinde durduk. Bu bölümde değindiğimiz konular şu şekilde :
- SQL Server Driver for PHP
- PHP geliştirme desteği
- FastCGI
- PHP 5.3 yenilikleri

Etkinliği organize etmemizi sağlayan Bilgehan Berberoğlu'na, okulda olduğum süre boyunca yalnız bırakmayan Sultan Ağca'ya ve Berat İyilik'e ve katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Fotoğraflar için Berat İyilik'e ayrıca teşekkür ederim.

Etkinlikle ilgili fotoğraflara Facebook ve Skydrive üzerinden ulaşabilirsiniz.

Comments