İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nde derse konuk oldum

22 Mart Salı günü İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde Bilgisayar Ağlarında Güvenlik dersine konuk konuşmacı olarak katıldım.

Geçtiğimiz dönem gerçekleştirdiğim İstanbul Üniversitesi BÖTE ve Yıldız Teknik Üniversitesi MYO Bilgisayar Programcılığı bölümlerindeki misafirliklerimden sonra bu dönem daha çok sayıda yapmayı planladığım serinin ilk etkinliğini, İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi MSP arkadaşımız Simge Uçkan'ın ricası ve bölüm hocalarından Yrd. Doç. Dr. Muhammed Ali Aydın'ın da dersinde yer vermesiyle gerçekleştirmiş olduk.

 Bulut Bilişim

İlk bölümde Bulut Bilişim kavramı üzerinde durduk. Genel olarak bilgisayar gelişim süreçlerini inceledikten sonra aşağıdaki konulara değindik :
    - Bulut Bilişim nedir
    - Neden kullanmalıyız
    - Avantajları nelerdir
    - Kullanım alanları ve çeşitleri
    - İhtiyaçları
    - Nasıl çalışıyor

Hyper-V

Bulut Bilişim bölümünü tamamlayıp kısa bir ara verdikten sonra Hyper-V konusu ile devam ettik. Bu bölümde de aşağıdaki başlıklaır ele aldık :
    - Neden sanallaştırma yapmalıyız
    - Microsoft sanallaştırma teknolojileri nelerdir
    - Hyper-V kavramı
    - Hyper-V 2.0 ile gelen yenilikler ve kullanım alanları,
    - Microsoft sanallaştırma yönetim araçları

Etkinliği organize etmemizi sağlayan MSP arkadaşımız Simge Uçkan'a, hocamız Yrd. Doç. Dr. Muhammed Ali Aydın'a, bölüm başkanı Prof. Dr. Ahmet Sertbaş'a ve katılım gösteren tüm öğrenci arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Etkinlik ile ilgili fotoğraflara Facebook ve Skydrive üzerinden ulaşabilirsiniz. Etkinlikte kullandığım sunum dosyaları ise aşağıda :

BulutBilisim-IstanbulUni.pptx (8,04 mb)

HyperVR2-IstanbulUni.pptx (7,72 mb)

Comments

Pingbacks and trackbacks (1)+