İstanbul Üniversitesi BÖTE'de derse konuk oldum

Geçtiğimiz hafta, 27 Ekim Çarşamba günü İstanbul Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü (BÖTE)'de derste konuk konuşmacı olarak yer aldım.

İstanbul Üniversitesi BÖTE'de okuyan bu yılki MSP'lerimizden Nisa Demirel, bölümdeki hocalarımızdan İrfan Şimşek ve Burak Şişman'ın Windows 7 ile ilgili bir sunum yapılması konusunda talepleri olduğunu ilettiğinde sevinerek kabul ettim. Akademik dünyanın içerisinde Okan Üniversitesi'nde ders vererek varolmaya çalışırken bu tip fırsatların da olması daha fazla öğrenci arkadaşla iletişime geçebilmek açısından güzel bir fırsattı.

İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt Meydanı'ndaki meşhur  kapısının önünde Nisa ile buluşup etkinliği gerçekleştireceğimiz laboratuara ulaştık. Etkinliği ders saatinde yapacağımız için İrfan hocamız geldiğimizde ara vermişti. Hemen gerekli hazırlıkları tamamlayarak sunum için hazırlandık.

Etkinlik içerisinde öncelikli olarak Windows 7 ile ilgili bilgiler vermeden önce hızlıca Windows'un tarihine göz attık.

 Windows'un tarihine göz atıyoruz...

Windows'un tarihinden sonra sıra Windows 7'den bahsetmeye gelmişti. Mümkün olduğunca Windows 7'nin sunduğu yeni özellikler ve avantajlarından bahsetmeye çalıştım. Genel bilgilendirmeden sonra öğrenci arkadaşlarımızın merak ettikleri ve etkinlik öncesinde bana ulaşan Windows Cardspace, Windows 7'de 32-bit ve 64-bit, ağ bağlantı teknolojileri gibi konulara da değindik.

Son olarak Microsoft tarafında öğrencilere sunulan fırsatlara göz attıktan sonra İrfan ve Burak hocalarımızın da yönlendirmesiyle iş dünyasının içerisinde aktif olarak rol alan biri olarak yazılım dünyasındaki teknolojiler, fırsatlar, iş olanakları gibi konularında da bilgi ve tecrübelerimi aktarmaya çalıştım.

Sunum içerisinde ve sonrasında öğrenci arkadaşlarımızın aktif katılımları ve sordukları sorular ile oldukça keyifli bir etkinlik gerçekleştirdik.

İlk defa bu şekilde bir dersin içerisinde dışarıdan katılımcı yer aldım. İrfan ve Burak hocalarımızla farklı konularda benzer etkinlikler yapabileceğimizi konuştuk. Sanırım bu yıl içerisinde birkaç defa daha İstanbul Üniversitesi'ndeki derslerine konuk olacağım. Bu tip etkinliklerin diğer üniversitelerimizde de gerçekleştirilmesini diliyorum. Özellikle piyasada yeralan ve bu konularda tecrübe edinmiş kişilerin iş hayatına atılacak arkadaşlara fikir verebileceklerini düşünüyorum. Bana herhangi bir talep gelecek olursa seve seve bu tip etkinliklere katılmaya hazır olduğumu buradan duyurmuş olalım!

Bu etkinliğin gerçekleşmesinde öncülük eden MSP'miz Nisa Demirel'e, derslerinden vakit ayıran ve bu tip etkileşimlerin yolunu açan hocalarımız İrfan Şimşek ve Burak Şişman'a, sıkılmadan 2 saat boyunca beni dinleyen ve aktif katılım gösteren öğrenci arkadaşlara teşekkür ederim.

Etkinlik sırasında çekilen fotoğraflara Facebook ve Skydrive üzerinden ulaşabilirsiniz.

Comments

Pingbacks and trackbacks (2)+