Yeni bir iş, yeni bir görev : Yeni bir hayat!

1997 yılında profesyonel olarak çalışmaya başladığım Bilgi Teknolojileri sektörü içerisinde 2008 yılından beri freelance olarak yer almaktaydım. Bu beş yıllık süre içerisinde büyük, küçük, kurumsal veya KOBİ demeden birçok firma ile çalışma imkânı yakaladım ve bu süreç içerisinde çok iyi deneyimler kazandım.

Freelance olarak çalıştığım bu beş yıllık süreç içerisinde Microsoft Türkiye içerisindeki birçok ekip ile de çalışma şansı yakaladım. Bu ekipler ile çalışırken Microsoft müşterileri veya iş ortaklarına eğitimler, workshop'lar, PoC (Proof of Concept)'ler düzenledik. Bunların haricinde herkese açık olarak webinerler ve seminerler gerçekleştirdik. 

Yeni iş, yeni görev!

Çalışmalarımıza devam ederken Temmuz ayı içerisinde -ortak iş yaptığımız arkadaşların da yönlendirmesiyle- yeni açılan bir rol ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdim ve sonunda bu rol ile ilgili anlaşmaya vardık : Datacenter TSS!

Datacenter TSS olarak adlandırılan bu görevimde veri merkezi ürünleri yani Windows Server, System Center, Hyper-V, Private Cloud ve Public Cloud (Windows Azure) konuları ile ilgili Teknik Satış Uzmanı olarak görev alacağım. Hatta 27 Ağustos 2012 tarihi itibariyle de  yeni görevime başladım bile!

Bu göreve lâyık görülmüş, hatta önerilmiş olmak benim için büyük bir onur. Dolayısıyla hem kendi adıma hem de lâyık görenleri mahcup etmemek için çok çalışmam gerekecek :)

Değişim zamanı!

Bugüne kadar çoğunlukla teknik adam olarak çalıştım. Kimdir? sayfasında yazdığım veya yazmadığım Microsoft teknolojiileri ile birçok proje gerçekleştirdim, çalışmalar yaptım. 

Yeni görevimle birlikte eskisi kadar teknik işler yap(a)mayacak olsam da teknik bilgiden ve keyif aldığım yeni teknolojileri öğrenmekten uzak kalmayacağım. Öğrendiğim bu teknolojileri eskisinden daha da fazla anlatıyor olmam da gerekecek. Tabii ki yeni konular, süreçler de hayatımızın içine giriyor olacak ancak bu da güzel elbette : Değişim ve gelişim her zaman iyidir ;)

Uzun lafın kısası : yeni bir hayata adım atıyorum. Bu hayat yenilikleri ve değişiklikleri beraberinde getirecek ve bunların çok daha güzel sonuçları da beraberinde getireceğini düşünüyorum.

Bugüne kadar elimden geldiğince birçok platformda bildiklerimi paylaşmaya çalıştım. Bundan sonraki süreçte de mümkün olduğunca -belki daha da fazla ;)- paylaşmaya devam edeceğim. Bu paylaşımları Microsoft adına gerçekleştiriyor olmak da benim için ayrıca bir önemli.

 

Comments

Comments (6) -

Onur Tırpan
Hocam tebrikler Smile
MuammerBenzes
@Onur Tırpan : Teşekkürler Onur...
Hüseyin Gönüllü
Sevgili Muammer hocam,

Tebrik ederim, başarılarının artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. Her şey gönlünce olsun, yeni görevin hayırlı olsun.

Hüseyin Gönüllü
MuammerBenzes
@Hüseyin : Teşekkürler abi. Senin de yeni işin hayırlı olsun...
Garen
Tebrikler, başarılar Muammer abi Smile
Tuğberk Kuytul
Yeni işinizin hayırlı olmasını dilerim Muammer Bey, iyi çalışmalar.
Saygılarımla, Tuğberk kuytul