Windows 8 Consumer Preview kullanıcı tipleri : Yerel hesap

Windows 8 Consumer Preview kurulumu başlıklı yazıda kurulumu gerçekleştirdikten sonra kullanıcı işlemleri adımında kalmıştık. Windows 8 Consumer Preview kullanıcı tipleri : Microsoft account başlıklı yazıda da kullanıcı tiplerinden Microsoft account'u anlatmıştık.

Bu yazıda ise yerel hesap tipine göz atacağız :

Windows 8 Consumer Preview'ı daha önceki işletim sistemlerinde kullandığımız gibi yerel bir kullanıcı hesabı ile de kullanmak mümkün. Ancak bu noktada Microsoft account'ta olan fırsatlardan yararlanamadığımızı belirtmek gerek. Yerel hesap kullandığımızda Windows Store'dan uygulama indiremeyecek (indirmek için Live ID ile giriş yapmak gerekiyor), dosyalarımıza her yerden erişemeyecek ve ayarlarımızın (tarayıcı geçmişi ve favoriler dahil olmak üzere) kullandığıımz tüm bilgisayarlarda eşitlenmesini sağlayamayacağız.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde de belirtilen Microsoft account ile sunulan imkanların sunulmadığını unutmadan Don't want to sign in with a Microsoft account? seçeneği ile devam ediyoruz.

Bu ekranda da belirtildiği gibi yerel hesap seçtiğimizde bir kullanıcı oluşturmamız gerekecek, uygulama indirmek için Microsoft account bilgileri girmemiz gerekecek ve senkronizasyon yapamayacağız. Bunların bilincinde olarak :) yine Local account'a tıklayıp devam ediyoruz.

İstediğimiz kullanıcı adını ve şifremizi girdikten sonra Password hint kısmına da şifremizi hatırlamamızı sağlayacak bilgiyi yazıp Finish ile işlemleri tamamlıyoruz. Password hint kısmı boş geçilemiyor!

Masaüstü ve profil ayarlamaları yapılarak bilgisayarımız kullanıma hazırlanıyor.

Artık Windows 8 Consumer Preview yerel hesap ile kullanıma hazır. Peki gerçekten Windows Store'dan bişey indiremiyor muyuz? Denediğimizde aşağıdaki gibi bizden Microsoft account bilgisi istiyor :)

Comments