"PageHanderlerFactory-Integrated" has a bad module "ManagedPipelineHander" hatasını giderme

Birkaç gün önce yeni bir yazılım projesi için bir Windows Server 2008 R2 sunucu kurdum. Üzerine IIS 7.5 kurup gerekli bileşenleri ayarladıktan sonra sistem üzerine Visual Studio 2010'u kurdum. Tüm bu ayarlamalardan sonra .NET 4.0 ile projeyi oluşturup, bu projeyi IIS üzerinde tanımlayıp açmak istediğimde aşağıdaki gibi bir hata mesajı aldım.

HTTP Error 500.21 - Internal Server Error Handler "PageHandlerFactory-Integrated" has a bad module "ManagedPipelineHandler" in its module list.

IIS 7.5 Page Hander Factory hatası

Siteyi Visual Studio içerisinden Development Server ile denediğimde site çalışıyordu. Ancak nedense IIS 7.5 üzerinden yukarıdaki hatayı veriyordu.

Not : Bu yazıda bahsettiğim durum Windows 7 için de geçerli olabilmekte. Aynı çözümü Windows 7'de de uygulayabilirsiniz.

Yaptığım araştırmalar neticesinde özellikle Visual Studio 2010 kurulumu ile .NET 4.0 çalışması ile ilgili sorunların çıkabileceği bilgisine ulaştım. Bu sorunun çözümü için komut satırından sırasıyla aşağıdaki komutları çalıştırmak gerekti :

32-bit uygulamaların çalışabilmesi için (Windows Server 2008 R2'de ve 64-bit Windows 7'de çalıştırmak gerekiyor) :

%windir%\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\aspnet_regiis.exe –i

64-bit uygulamaların çalışabilmesi için (Windows Server 2008 R2'de ve 64-bit Windows 7'de çalıştırmak gerekiyor) :

%windir%\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\aspnet_regiis.exe –i

Komutların çalışması sonucu aşağıdaki gibi bir sonuç görüyoruz :

Bu işlemleri yaptıktan sonra sitenin çalıştığı Application Pool'u da restart edip sayfayı denediğimde artık çalışıyordu.

Comments

Comments (1) -

yasinkzl
teşekkür ederim...