Microsoft Türkiye Yaz Okulu 2010 - İzmir

Ankara ve İstanbul ayaklarını gerçekleştirdiğimiz Microsoft Yaz Okulu'nda sırada İzmir var. İzmir'de bu yıl bizleri Dokuz Eylül Üniversitesi misafir ediyor. Dersleri Bilgisayar Mühendisliği'ne ait laboratuarlarda gerçekleştiriyoruz.

Yaz Okulu'nun Ağustos ayında gerçekleşiyor olması, özellikle İzmir'in sıcağı ile birlikte neler yaşıyor olabileceğimizi bizlere göstermesi açısından oldukça güzeldi. İki gün boyunca birçok deneyim edinmiş olduk :)

İlk gün derslerimizi Bilgisayar Mühendisliği bölümüne ait bir laboratuarda gerçekleştirdik. Klimalı olduğu için açıkçası çok fazla zorlanmadan günü tamamlayabildik. İlk gün diğerlerinde olduğu gibi Windows Server 2008 R2 ile ilgili genel konuları ve yenilikleri konuştuk.

İkinci gün Windows Server 2008 R2 kurulumu gerçekleştirmemiz gerektiği ve kullandığımız laboratuardaki bilgisayarlar yetersiz kaldığı için başka bir laboratuara geçmemiz gerekti. Hemen belirtmek gerekir ki maalesef bu laboratuarda klimamız yoktu. Ancak biz eğitim aşkına azimle klimasız ortamda ders yapmayı tercih ettik :)

Sabahtan öğlene, hatta saat 15.30 civarına kadar genel olarak problemsiz devam ettik. Sınıf; camlar ve kapılar açıkken yeterince serinlediği için, çok fazla bunalmadan dersleri yapabildik. Saat 15.30'dan sonra  güneşin sınıfa dönmesiyle sıcak kendisini gösterdiği için artık verimimiz düşmüştü. Çok sık ara vermemize rağmen gün sonunu getirmek kolay olmadı. Bu ızdırabı çekmek zorunda bıraktığım için öğrenci arkadaşlardan özür diliyorum...

Sıcağın etkisiyle, demoları çok fazla uzatmadan ve öğrenci arkadaşlarımızı bayıltmadan günün sonunu getirebildik.

Microsoft Yaz Okulu - İzmir
İkinci gün sonunda Microsoft Yaz Okulu İzmir öğrencileri ile...

Eğitimi sağsalim, kazasız-belasız, zaiyatsız atlatmış olmanın verdiği coşku ile eğitim sonrası kendimizi ödüllendirmek istedik. İzmir'de akşam üzeri yapılabilecek en güzel etkinliği seçtik : Alsancak'ta bir kafede oturmak. Gitmek zorunda olan arkadaşların ayrılmasından sonra kalan ekibi mümkün olduğunca iki arabaya sığdırmaya çalıştık :) (Oldukça komik anlar yaşadık bu arada ve yol boyunca). Sonunda Alsancak'a gelip, önerilen kafeye biraz :) yürüdükten sonra artık sıra yorgunluğu atmaya gelmişti.

Yorucu iki günün ardından Alsancak bize oldukça iyi geldi ;) Daha önce görüşmek için sözleştiğimiz, NiobeWeb'den Fatih Biberoğlu'nun da katılımıyla sohbetimiz sektörden direkt bilgilerin alınmasıyla daha keyifli bir hale geldi.

İki gün boyunca İzmir'in sıcağında derslerde bana katlanan öğrenci arkadaşlara, üniversitede ve Alsancak'ta bizi yalnız bırakmayan sayın hocamız Gökhan Dalkılıç'a ve öğrenci arkadaşlara değerli bilgilerini aktaran Fatih Biberoğlu'na çok teşekkür ediyorum.

Yaz Okulu boyunca çektiğim fotoğraflara Facebook ve Skydrive'dan ulaşabilirsiniz.

Eğitimlerde kullandığım slaytlara Microsoft Yaz Okulu 2010 - İstanbul başlıklı yazıdan ulaşabilirsiniz.

Comments

Comments (1) -

balakr ateş
teşekkürler hocam ..