Outlook sürekli restart oluyor, açılmıyor problemine çözüm

Geçtiğimiz günlerde bir kullanıcıda Outlook'un sürekli restart olması problemi ile karşılaştım. Uzun bir süredir Exchange hesabı tanımlı olarak problemsiz çalışan Outlook birden bire her açılışta hata vermeye ve restart istemeye başlamıştı.

Internet'te araştırma yaptığımda birkaç alternatif çözüm önerisi buldum :
- Problemli bir mail yüzünden olabileceği düşüncesiyle ilgili maili bulmak ve silmek
- Outlook profilini silmek ve yeniden oluşturmak
- Tanımlı hesabı silmek ve yeniden oluşturmak
- Kullanıcı profilini silmek ve yeniden oluşturmak

Problemli maili bulmak ve silmek haricinde diğerlerini sırasıyla denedim. Profili silmek yerine ismini değiştirip yeni profil oluşturup denediğimde problem ortadan kalkmıştı. Bu durumda sorun Outlook dosyaları ile ilgili olmalıydı. Birkaç deneme-yanılma ile sorunlu dosyayı keşfettim : outcmd.dat

Tekrar eski profili çalışır duruma getirip outcmd.dat dosyasını sildim. Outlook'u tekrar açtığımda outcmd.dat dosyası yeniden oluşturulmuş ve Outlook'taki problem de gitmişti.

outcmd.dat dosyasına Windows XP'de C:\Documents and Settings\kullaniciadi\Application Data\Microsoft\Outlook yoluyla, Windows Vista ve 7'de ise C:\Users\kullaniciadi\AppData\Roaming\Microsoft\Outlook yoluyla ulaşmak mümkün.

Not : Windows XP'de Application Data, Windows Vista ve 7'de AppData klasörleri gizli oldukları için Windows Explorer'da gizli dosyaları görüntülemek ile ilgili ayarları yapmak gerekebilir.

 

Comments