MVP programına -zorunlu- veda!

2009 yılı başlarında Microsoft Most Valuable Professional (MVP) programı için sevgili Nuri Çankaya tarafından aday gösterilmiştim. Heyecanlı bir bekleyiş ve sonrasında 1 Nisan'da "Congratulations 2009 Microsoft MVP" başlıklı bir maili almak! Gerçekten heyecanlı bir süreçti :) Bu süreci "Congratulations 2009 Microsoft MVP" başlıklı yazıda da anlatmaya çalışmıştım.

MVP ünvanını 1 yıllığına hak ettikten sonra paylaşmayı bırakmadık tabii ki :) Gerek bu siteden gerek webinerler ile gerekse de seminerler ile paylaşmaya devam ettik. Bunun neticesinde de 2013 yılına kadar 5 yıl arka arkaya MVP ünvanını almaya hak kazandık.

MVP programı, içerisinde yer almaktan en keyif aldığım noktalardan biri oldu. Bildiklerimizi paylaşmak zaten öncesinde de vardı. Ancak programın içerisinde yaşanılanlar ayrı şeyler. Onları buradan aktarmayayım, ne de olsa "MVP programında olan MVP programında kalır" :)

Bu yazının sebebine gelecek olursak.. Ağustos 2012 itibariyle Microsoft Türkiye'de çalışmaya başlamış ve bunu da "Yeni bir iş, yeni bir görev: Yeni bir hayat!" başlıklı yazı ile duyurmuştum. 

Microsoft'ta çalışmaya başladıktan sonra en çok aldığım soru "Microsoft'ta çalışırken MVP olunabiliyor mu?" oldu. Bu soruya cevap hem evet hem de hayır aslında. Konunun detaylarına burada girmek niyetinde değilim, ancak özetle "Microsoft'ta çalışırken MVP olunabiliyor(du)!" :) Bu duruma göre nominasyon formlarını tekrar doldurmuş ve  1 Nisan 2013'te tekrar MVP ünvanını tekrar kazanmıştım.

MVP ünvanını tekrar kazandıktan birkaç ay sonra MVP programındaki bazı değişiklikler nedeniyle "Microsoft'ta çalışırken MVP olunamaz!" noktasına geldik. Sonrasında da MVP ünvanım geri alındı. Dolayısıyla da artık MVP programına artık başvuramıyorum ve MVP olamıyorum.

Özetle: Artık MVP değilim, Microsoft'ta çalıştığım süre boyunca da MVP olamayacağım! Microsoft macerası bir gün sonra ererse o zaman ünvanı tekrar hak etmek için çaba göstermek gerekecek :) Bu nedenle MVP programına veda olarak görmüyorum geldiğimiz noktayı, kim bilir belki bir gün..

 

Comments