Windows Azure deneme hesabını normal hesaba çevirme

Windows Azure'u ücretsiz deneyin! başlıklı yazıda deneme hesabını nasıl açacağımıza göz atmıştık. Açtığımız deneme hesabı 30 gün sonra veya 360 TL'lik kullanım gerçekleştiğinde otomatik olarak kapanacaktır.

Deneme sürecinde kullandığımız servisler ile deneme hesabının bitiminde de çalışabilmek için deneme hesabını normal hesaba çevirmemiz gerekecek. Bunun için öncelikle http://manage.windowsazure.com adresinden Live ID ile giriş yapıyoruz. Giriş yaptıktan sonra gelen ekranda Free Trial (Ücretsiz Deneme) linkine tıklıyoruz.

Bir sonraki ekranda deneme hesabımızın kaç gün sonra biteceği ve ne kadarlık ücretsiz kullanım hakkımızın kaldığı bilgisini görüyoruz. Üstteki "Click here to upgrade now." veya sağ bölümdeki "Upgrade now" linklerinden birine tıklayarak devam ediyoruz.

Açılacak olan Fully Enable başlıklı ekranda "Yes, upgrade my subscipriton." seçeneğini seçip alt kısımdaki Subscription name kısmına istediğimiz ismi verip onaylayarak devam ediyoruz.

 

Artık hesabımız deneme hesabından tam hesaba çevrildi. 

Böylece herhangi bir zaman veya kontör kısıtlamaası olmadan Windows Azure kullanmaya devam edebiliriz.

Not 1: Windows Azure deneme hesabını normal hesaba çevirdiğimizde deneme hesabında kalan ve o güne kadar kullanılmayan kredileri kullanabilir olacaktır.

Not 2: Normal hesaba geçiş ile Windows Azure'daki harcama limiti de kaldırılmış olacak! Kalan kredilerin kullanılmasından sonra kullanılan servislere ilişkin ödemeler hesapta tanımlı olan kredi kartından tahsil edilecektir!

Comments