Gençsen Geleceksin 4.0 - Harran Üniversitesi

Gençsen Geleceksin 4.0 etkinlikleri kapsamında 8 Mart Salı günü Harran Üniversitesi'ndeydik.

Şanlıurfa seyahatim başlı başına bir hikâye aslında. Bu etkinliği ilk olarak Aralık ayı içerisinde yapmayı planlamış, ancak Şanlıurfa havaalanındaki sis nedeniyle uçağımız bir türlü kalkamamış ve biz de gidememiştik. Bu sefer de karlı havaya denk geldik :) Ancak uçağımız neyse ki bu sefer kalkabildi. Aslında uçağın kalkmasından başka bir derdim vardı bu sefer : Kimliğimi evde unutmuştum!

Kimliksiz uçağa binilebilir mi?
Havaalanına girip THY'nin kioskundan biletlerimi aldım. Dolayısıyla kimlik ihtiyacı olmadı. Ancak sıra güvenlikten geçip uçağa binmeye geldiğinde kimlik olmadığını, cüzdanı evde unuttuğumu fark ettim Görevli arkadaş uçağa alamayacağını söylediğinde beynimden vurulmuştum :)

Görevli arkadaş birileri ile konuşup durumu sordu ancak aldığımız yanıt olumsuzdu. Uçağa binemiyordum. Peki ne yapacaktık? Güvenlik noktasındaki polis arkadaşların yardımcı olabileceği söylendi. Polis memuru arkadaşların sorduğu soruları cevaplayıp kimliğimi ispatladıktan sonra kimlik yerine geçecek belgeyi alıp görevli arkadaşa kimliğimi ispatlayıp nihayet uçağa binebildim.

Şanlıurfa ve etkinlik
Sorunsuz bir uçuştan sonra Şanlıurfa'ya indik. Bizi havaalanında MSP arkadaşımız Balkar Ateş karşıladı. Havalanından şehre vardıktan sonra vaktimiz olduğu için Balıklı Göl ve çevresini dolaştık.

Balıklı GölBalıklı Göl

Okula geçip gerekli hazırlıkları tamamladıktan sonra öğrenci arkadaşlarımızın da gelmesiyle Microsoft tarafındaki sunumumu gerçekleştirdim.

Turkcell adına Sefa Metin'in sunumunu gerçekleştirmesinden sonra hediyelerimizi dağıtarak etkinliğin en eğlenceli kısmına geldik : Kinect ile oyun vakti! Etkinlik başlamadan gelen arkadaşlarla da biraz oynamıştık, sonrasında da denemek isteyen arkadaşlar ile keyifli vakit geçirdik...

Etkinliğe katılan tüm hocalarımıza ve öğrenci arkadaşlara, MSP arkadaşımız Balkar Ateş'e çok teşekkür ederim.

Kimliksiz geri dönüş!
Geri dönme vakti geldiğinde Şanlıurfa havaalanına ulaştığımızda görevli polis memuru arkadaşlara durumu ilettim. Memur arkadaşın ilgili belgeyi hazırlamasıyla tekrar uçağa binebildim.

Kimliksiz seyahatim sırasında yardımcı olan Atatürk Havalimanı ve Şanlıurfa Havalimanı'ndaki görevli polis memurlarına çok teşekkür ederim.

Comments