Gençsen Geleceksin 4.0 - Ege Üniversitesi

Gençsen Geleceksin 4.0 etkinlikleri Ege Üniversitesi ile başladı...

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Gençsen Geleceksin 3.0 etkinlikleri kapsamında 15 kadar üniversite dolaşmış, yılın son etkinliği olan İstanbul Teknik Üniversitesi'nde de konuşmacı olma fırsatını yakalamıştım. Bu yılki ilk etkinlikte de konuşmacı olabilmek ayrı bir anlam taşıyordu benim için.

Yılın ilk etkinliği olması sebebiyle Microsoft Akademik Programlar Yöneticisi Mehmet Tunçkanat ile İzmir'e gittik. Ege Üniversitesi'ne vardığımızda bizi MSP arkadaşlarımız Umut Çetin, Alper Özcan, Tunç Gültekin ve Öykü Küçet karşıladı. Hızlıca salona geçip hazırlıkları tamamlamaya giriştik. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra artık vakti beklemek kalmıştı geriye.

Saatin gelmesiyle öğrenci arkadaşlar salonda yerini aldılar ve Gençsen Geleceksin 4.0'ı başlattık. Geçtiğimiz yıldan farklı olarak bu yıl ilk önce Microsoft konuşmacısının önce sunum yapması nedeniyle ilk sahne sırası bendeydi.

Bu yılki konu başlıklarımız olan Internet Explorer 9, Silverlight, Live Essentials, Xbox ve Kinect, Microsoft'un öğrencilere sunduğu fırsatlardan bahsettikten sonra Turkcell'den Serdar Şimşek'in sunumu ile devam ettik.

Sunumlardan sonra sıra geçtiğimiz yıla göre artan hediyelerin dağıtılmasındaydı. Hediyelerin dağıtılması sırasında öğrenci arkadaşlarımızdan gelen soruları da cevaplama fırsatı bulduk.

Etkinliği tamamladığımızda hızlıca toparlanıp tekrar yola düşmemiz gerekiyordu. Çünkü aynı gün İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde de Geçnsen Geleceksin 4.0 etkinliğimiz vardı.

Ege Üniversitesi'nde gerçekleştirdiğimiz etkinliğie katılan öğrenci arkadaşlara ve bize her konuda destek olan MSP arkadaşlarımız Umut, Alper, Tunç ve Öykü'ye çok teşekkür ederim.

Etkinlikle ilgili fotoğraflara Facebook ve Skydrive üzerinden ulaşabilirsiniz.

Comments