Erciyes Üniversitesi ACM Akademik Seminerler Serisi'ndeydim

Erciyes Üniversitesi (ERU) ACM Öğrenci Topluluğu'nun davetiyle ACM Akademik Seminerler Serisi'nde konuşmacı olarak Kayseri'deydim.

ERU ACM'den Ömür Erdem, Hasan Toplu, Ahmet Altındiş ve bu yıl aynı zamanda MSP'lerimizden olan Aybala Sert'in havaalanında karşılamasıyla güne başladık. Güzel bir kahvaltıdan sonra Erciyes'i keşfe çıktık.

Erciyes Dağı'nı keşfedip suyumuzu içtikten sonra :) üniversiteye gitme vaktimiz gelmişti. Üniversitede hızlıca etkinliği yapcağımız salona geçerek hazırlıklarımızı tamamladık.

ERU ACM'den Hasan Toplu'nun açılış konuşması ve Aybala Sert'in Microsoft Student Partner (MSP) programı ve Imagine Cup ile ilgili bilgilendirmelerinden sonra söz sırası bana geldi.

Konuşmamda öncelikli olarak INETA'yı ve INETA Türkiye'yi anlattım.

INETA ile ilgili bilgilendirmeden sonra Internet Information Services (IIS) ile ilgili kısma geldi sıra. IIS ile ilgili genel bilgilendirmeden sonra özellikle yazılım geliştiriciler için IIS'in anlamını, nasıl kullanılabileceğini ve problem çözme adımlarını anlattım.

 

Verdiğimiz kısa aradan sonra sıra WebMatrix oturumuna gelmişti. Bu oturumda da WebMatrix'in özelliklerinden ve nasıl kullanılabileceğinden söz ettikten sonra hızlıca bir blog sitesinin oluşturulması ve yayınlanması adımlarını göstermeye çalıştım.

Son olarak ERU ACM'deki arkadaşların ayarladığı hediyeyi ve kendi ayarlamış olduğum hediyeleri dağıtarak günü tamamladık.

Bu etkinliği gerçekleştirmemizde katkılarından dolayı başta hocalarımız Mete Çelik ve Fehim Köylü olmak üzere, ERU ACM'den Aybala Sert, Ahmet Altındiş, Hasan Toplu, Ömür Erdem'e ve burada yazamadığım tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Etkinlikle ilgili fotoğraflara Facebook'tan ulaşabilirsiniz.

Comments