CodePlex'te proje oluşturma-2 (Proje ayarları)

CodePlex'te proje oluşturma başlıklı yazıda CodePlex'te nasıl proje oluşturulacağını incelemiştik. Projeyi oluşturduktan sonra yapılacak işlemler bitmiyor, bu yazıda o işlemlere göz atacağız.

Projeyi oluşturduktan sonra herhangi bir ziyaretçi proje adresini yazıp siteyi ziyaret ettiğinde aşağıdaki gibi bir sayfa ile karşılaşıyor :



Proje ile ilgili herhangi bir işlem yapabilmek için Codeplex'e giriş yapmak gerekiyor. Giriş işlemi gerçekleştikten sonra aşağıdaki sayfa görüntüleniyor :



Bu sayfada proje ile ilgili ayarları yapmak için  Edit Project Summary & Details linkine tıklayınca aşağıdaki sayfa görüntüleniyor :



Görüntülenen sayfada aşağıdaki ayarlar yapılabiliyor :

- URL : Proje oluştururken belirlenen yayınlama adresini bu bölümden değiştirebiliriz.

- Title : Proje için belirlenen başlıkta değişiklik yapmak için bu bölümü kullanabiliriz.

- Logo : Proje oluşturulurken görüntülenmeyen bu bölüm ile varsa projemize bir logo ekleyebiliyoruz. Maksimum 100x590 boyutlarında belirleyebileceğimiz logonun tek başına mı görüneceğin ve başlığın neresinde duracağını belirlemek mümkün.

- Summary : Bu bölümde proje için girdiğimiz açıklamayı değiştirebiliyoruz.

- Show discussions tab? : Bu bölüm aktif edildiğinde proje üyeleri ve ziyaretçilerin proje ile ilgili görüşlerini aktarabilmeleri, destek istemeleri veya yapılan isteklere cevap verebilmeleri mümkün olmaktadır.

- Include project member visits in Stats? : Bu bölüm aktif edildiğinde proje üyelerinin yapacağı ziyaretlerde istatistiklerde sayılacaktır.

- Related projects : Bu bölümde varsa kendimize ait diğer projeleri veya Codeplex'te yeralan diğer projeleri ekleyebiliyoruz.

İstediğimiz değişiklikleri yaptıktan sonra Save butonuna tıklayarak değişikliklerimizi kaydediyoruz.

Proje ile ilgili yapabileceklerimiz bitmedi. Diğer yazılarda bu işlemleri incelemeye devam edeceğiz.
Comments