CodePlex'e nasıl üye olunur?

Bu yazımızda CodePlex sitesine nasıl üye olacağımızdan bahsedeceğiz. CodePlex'te proje aramak ve bir projeyi indirmek için üye olmak gerekmiyor. Ancak yeni bir proje oluşturmak, varolan projeye katılmak, soru sormak, projelere yorum eklemek için üye olmak gerekiyor. Peki nasıl üye olacağız?

Üye olmak için sitenin sağ üst kısmında bulunan Register linkine veya üyelik gerektiren bir işlem yaptığımızda görünen Sign In sayfasının sağ kısmındaki Register for Codeplex linkine tıklayınca aşağıdaki kayıt formu görüntüleniyor.



Bizden çok fazla bilgi istemeyen formdaki User Name alanına Codeplex'te kullanmak istediğimiz kullanıcı adını, Password ve Confirm Password alanlarına şifremizi, E-mail Address ve Confirm E-mail Address alanlarına e-mail adresimizi yazıp "I have read and agree to the Terms of Use and the Code of Conduct." kısmını da işaretleyip Register butonuna tıklayarak kayıt işlemini tamamlıyoruz. Tüm bilgileri doğru girdiysek aşağıdaki mesaj görüntüleniyor.



Bu mesaj; aktivasyon için kayıt sırasında girdiğimiz e-mail adresine bir mail gönderildiğini ve o maildeki işlemleri yaparak aktivasyon işlemini tamamlamamız gerektiğini söylüyor. Mail kutumuza baktığımızda [email protected] adresinden gelen bir mail görmemiz gerekiyor. Herhangi bir nedenle mail ulaşmadı ise Sign In linkine ve görüntülenen sayfadaki "Haven't received a confirmation e-mail?" linkine tıklayarak açılan sayfada kullanıcı adı ve e-mail adresi bilgilerini girerek tekrar aktivasyon mailinin gönderilmesini sağlayabiliyoruz.

Gelen mailin içeriği aşağıdaki gibi olacaktır.

Maildeki işaretli linke tıklayarak aktivasyon işlemini tamamladığımızda aşağıdaki mesaj görüntülenecektir.

 

Böylece Codeplex'e kayıt işlemini tamamlamış oluyoruz. Bundan sonrasında üyeliğimizi kullanarak proje oluşturabilir, varolan projelere katılabilir ve diğer tüm üyelik gerektiren işlemleri yapabiliriz.
Comments