Windows 7 ve Windows Server 2008 R2'de Startup Repair'i devre dışı bırakmak

Windows 7 ve Windows Server 2008 R2 üç yıldır hayatımızın içerisinde. Bir süre daha da olmaya devam edecekler :D Ancak bilgisayar kullanırken herşey güzel gitmiyor. Bazen donanımsal problemler bazen elektrik gibi etkenler bazen de sistemdeki sorunlar nedeniyle bilgisayarlar düzgün kapanmıyor.

Bilgisayar herhangi bir sebeple 1-2 defa yukarıdaki sebeplerden biriyle düzgün kapanmadığında Startup Repair (Başlangıç Kurtarması) devreye giriyor : 

Bilgisayar veya sunucu aslında düzgün açılabiliyorken Startup Repair'in başlaması sıkıntıya sebep oluyor. Özellikle sunucularda bu durum yaşandığında hizmetlerin aksaması da kaçınılmaz oluyor! Hele ki sanallaştırma ortamlarında problem yaşandığında aynı anda belki onlarca sanal işletim sisteminde benzer problem yaşanması  ve hangi makinelerin problemli olduğunun tespiti ciddi bir zaman kaybına meydan veriyor!

Startup Repair'in devreye girmemesi için komut satırında aşağıdaki komutu çalıştırmak gerekiyor. Komutun çalışabilmesi için komut satırını admin haklarıyla açmak gerek :

bcdedit /set {default} bootstatuspolicy ignoreallfailures

Komutu çalıştırdıktan sonra Windows 7 veya Windows Server 2008 R2 makinede sadece Safe Mode (Güvenli Mod) seçenekleri aktif oluyor. Böylece varsayılan seçenek normal açılış olduğu için makine normal çalışmaya devam edebiliyor :

 

Peki, Startup Repair'e tekrar ihtiyacımız olursa? Startup Repair'i tekrar devreye almak için de aşağıdaki komutu çalıştırmak yeterli :

bcdedit /set {default} bootstatuspolicy displayallfailures

Problemsiz ve Startup Repair'e gerek kalmadan çalışmak ümidiyle :D

Comments