Uygulama uyumluluğu demo programı

22 Temmuz tarihinde Microsoft Application Compatilibity ile Uygulama Uyumluluğunuzu Sınayın başlığı ile gerçekleştirdiğimiz web seminerinde Windows 7 üzerinde uygulama uyumluluğunu test etmek için kullanabileceğimiz bir programdan bahsetmiş ve demoları bu program ile yapmıştım.

Stock Viewer Shim Demo Application adıyla sunulan bu uygulama Windows Vista ve Windows 7 üzerinde uyumluluk ile ilgili testleri yapabilmek için Microsoft'tan Chris Jackson tarafından hazırlanmış. Chris Jackson, Microsoft'ta Architect and the Technical Lead for the Microsoft Windows Application Experience SWAT Team ünvanıyla çalışıyor. Windows uygulama uyumluluğu konusunda çalışmalar gerçekleştiriyor.

Stock Viewer Shim Demo Application uygulaması, Windows 7'de çalışmayan bazı Windows XP özellikleri ile donatılmış ve bu uygulamayı Application Compatilibity Toolkit ile kullanarak uygulamaların nasıl Windows 7 ile uyumlu hale getirilebileceğini test edebiliyoruz.

Uygulamayı http://blogs.msdn.com/cjacks/archive/2008/01/03/stock-viewer-shim-demo-application.aspx adresinden indirebilirsiniz.

Comments