Skydrive alanınızı 25 GB'a yükseltin!

Microsoft, Skydrive için masaüstü uygulamasını ön sürümünü yayınladı. Uygulamayı buradan indirmek mümkün. Programı indirip kurunca masaüstünde Dropbox uygulaması benzeri bir arabirim ile karşılaşıyoruz.


Skydrive masaüstü ekranı

Uygulamayı biraz kurcaladıktan sonra detay vermeye çalışacağım. Ancak uygulama ile birlikte Skydrive'da gerçekleşen değişikliği ve bunu geri almayı anlatmakta fayda var ;)

Skydrive'ı yaklaşık 2 yıl önce kullanmaya başladığımda 25 GB'lık bir alan vermişti. Ancak bugüne geldiğimizde Wikipedia sayfasında da belirtildiği gibi alan bir anda 7 GB'a geri düştü! Microsoft bu noktada eski kullanıcılara bir kıyak geçip tekrar 25 GB'a yükseltme hakkı veriyor :D Bu fırsatı kaçırmamak yapmamız gereken adımlar ise şöyle :

Öncelike skydrive.com adresinden sisteme Live ID ile giriş yapmak gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra, sol tarafta bulunan Depolama alanını yönet (Manage Storage) linkine tıklayıp alan bilgileri ile ekrana ulaşıyoruz.


Kısa bir süre için ücretsiz olarak 25 GB'a yükseltme şansı

 Bu ekrandaki Ücretsiz yükseltme (Free upgrade) linkine tıklayarak ücretsiz alanı 25 GB'a yükseltebiliyoruz.


Artık 25 GB alanımız var

Microsoft'un geçici bir süre için sunduğu bu fırsatı kaçırmamak gerek! Rakiplere göre oldukça büyük bir alan sunan Skydrive ile ilgili yeni yazılar eklemeye çalışacağım.

Not : Yükseltme işlemi, denediğim hesaplardan birinin çalışmadı! Dolayısıyla hesabının açılma zamanına bağlı olarak çalışmama ihtimali olduğunu unutmayın!

 

Comments