Office 2010 ürün anahtarı girme / değiştirme - 2 - Deneme sürümünü tam sürüme çevirme

Office 2010 ürün anahtarı girme / değiştirme başlığıyla yayınlandığımız yazıdan sonra farklı bir durumla daha karşılaşınca onu da yazmak istedim.

Satın alınan bilgisayarların birçoğunda 60 günlük Office 2010 ürünü kurulu olarak geliyor. 60 günlük süre içerisinde herhangi bir kısıtlama olmadan kullanım söz konusuyken, süre sonunda dosya kaydedememe, gelen maillere cevap verememe gibi durumlar ortaya çıkıyor.

Office 2010 kullanmaya devam edebilmek için 60 günlük süre içerisinde veya sonunda ürünü satın almak veya elinizde lisansı var ise gerekli anahtarı girmek gerekiyor. Böylece hazır yüklenmiş ürünü kaldırıp yeni lisanslı ürünü kurmaya gerek kalmadan hızlı bir şekilde çalışmaya devam edebileceğiz. Peki bu anahtarı yüklenmiş olan ürüne nasıl gireceğiz?

Elimizde varolan veya yeni satın aldığımız lisansa ait anahtarı girmek için File (Dosya) menüsünden Help (Yardım) tıklandığımızda aşağıdaki ekran görüntüleniyor.

Bu ekranda Office Professional 2010 ürününün deneme sürümünün (Trial Product) yüklü olduğunu görebiliyoruz. Lisans İşlemleri butonuna tıklayıp Ürünü Satın Al (Purchase Product) devam ediyoruz. Deneme Sürümünü Kaldır (Uninstall Trial Product) ile de ürünü tamamen sistemden kaldırabilmek mümkün.

SSonraki ekranda elimizdeki lisansı girmek için Ürün Anahtarını Girin linkine tıklayarak devam ediyoruz. Ülkemizde Internet üzerinden alınıp alınmadığını bilmediğim için diğer linkleri denemedim. Zaten elinizde Open Lisans, OEM veya başka bir lisanslama çözümü varsa online olarak almamıza da gerek kalmıyor.

Ürün anahtarı girilen ekranda anahtarı girdikten sonra, girilen anahtar kontrol ediliyor ve hangi versiyona ait ise Office o versiyon olarak görünüyor. Devam butonu ile gerekli işlemler tamamlanarak yükleme tamamlanıyor.

Peki, deneme sürümü olarak Office Professional 2010 yüklü geliyor. Bizim kurduğumuz daha düşük bir sürüm ise (Ev ve Öğrenci (Home and Student) veya Ev ve İş (Home and Business) gibi) ne olacak? Girdiğimiz lisansın dışında kalan ürünler lisanssız olarak görünmeye devam edecek. Bu durumda lisans kapsamı dışında kalan ürünleri kaldırmaktan başka çare kalmıyor :)

Comments