Konya Selçuk Üniversitesi etkinliğim

Son birkaç haftadır etkinlikler arka arkaya geldi! Kayseri, İzmir, Elazığ derken bu sefer sıra Konya'daydı.

 Selçuk Üniversitesi'ndeki MSP arkadaşımız Burak Gönüldaş ve Selçuk Üniversitesi Bilişim Topluluğu ile planladığımız etkinlik için Burak Gönüldaş, Osman Yılmaz ve Ersin Sakarya ile buluşup okula geçtik ve etkinlik için gerekli hazırlıklarımızı tamamladık.


Selçuk Üniversitesi'ndeki konuşmam

Etkinliğe WebMatrix ile başladık. WebMatrix'in genel özelliklerini anlattıktan sonra hızlı bir demo ile WebMatrix kullanımını göstermeye çalıştım.

İkinci konumuz ise Yazılımcılar için Hyper-V'ydi. Sanallaştırma ile ilgili genel kavramları açıklayıp, Hyper-V ile ilgili bilgi aktardıktan sonra Windows 8 içerisinde gelen Hyper-V ile ilgili demoyla bu oturumu tamamladık!


Etkinlikten bir görünüm

Son oturumda ise Bilişim'de Kariyer başlığı altında öğrenci arkadaşlarımızla gelecek ile ilgili konuştuk. Mümkün olduğunca Bilgi Teknolojileri sektöründe hangi alanlarda çalışabileceklerini, imkanları ve karşılaşabileceklerini aktarmaya çalıştım. Arkadaşların da  katılımıyla 1 saati aşan bir süreyle oldukça güzel bir oturum gerçekleştirdik!

Etkinliği gerçekleştirmemizi sağlayan MSP arkadaşımız Burak Gönüldaş'a ve Selçuk Üniversitesi Bilişim Topluluğu'ndan Osman Yılmaz ve Ersin Sakarya'ya çok teşekkür ederim. Katılan ve yaklaşık 4,5 saat boyunca beni dinleyen tüm arkadaşlara da ayrıca teşekkürler!

Etkinlik ile ilgili fotoğraflara Facebook'tan ulaşabilirsiniz.

 

Comments