Gençsen Geleceksin 3.0 - Selçuk Üniversitesi

Gençsen Geleceksin 3.0 etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz hafta Konya'daydık.

Konya'ya ulaştığımda beni Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Metin Şengül ve bölümün eski öğrencilerinden Adil Alper Taşkıran karşıladılar. Hep beraber kahvaltıya devam ederken yolda Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinden Burak Gönüldaş ile buluştuk.

Keyifli bir kahvaltıdan sonra sıra Mevlana Müzesi'ni gezmeye gelmişti. Konya'ya kadar gelip Mevlana'yı ziyaret etmemek olmazdı.

Konya Mevlana Müzesi
Mevlana Müzesi'nden bir görüntü

Restorasyon nedeniyle bazı bölümleri kapalı olan müzede yaptığımız gezintide birçok kitap görme şansını da bulduk. Kitaplar ile ilgili müze yetkililerine isimlerin yanında kitaplarla ilgili açıklamalar da yazmalarını tavsiye ediyorum. Böylece kitapları sadece izlemiş olmaktan kurtuluruz ve bilgilenmiş oluruz :)

Etkinlik öğleden sonra olduğu için vaktimizi aynı bölüm mezunu olan Adil Alper Taşkıran, Ali Bakkaloğlu ve Okan Öztürkmenoğlu tarafından kurulan Selçuk Üniversitesi Teknokent'te kurulan Inforce Bilişim Teknolojileri firmasında soluğu aldık.

Arkadaşlar kurdukları bu firma ile oldukça büyük başarılara imza atmışlar. Konya'daki firmalara çözüm üretmek ile kalmayıp aynı zamanda İstanbul'da da bazı firmalar ile çalışıyorlar. Bunların haricinde de Hollanda'da ki partnerları ile yurtdışına yazılım ihracatı da gerçekleştiriyorlar. Tekrar tebrik ediyorum arkadaşları...

Inforce'da çalışırken...
Inforce'da çalışıyoruz...

Öğleden sonra etkinliği gerçekleştireceğimiz salona geçip hazırlıklarımızı tamamladık. Etkinliklerde genelde yaptığımız gibi öncelikle Turkcell oturumu gerçekleşti. Turkcell oturumundan sonra verilen kısa ara ile sıra bize geldi.

Teknolojinin azizliğine uğrayıp görüntüyü projeksiyona aktarmada yaşadığımız aksiliklerle beraber oldukça keyifli bir oturum gerçekleştirdik.

Etkinlik sonrasında Konya'nın meşhur etli ekmeğinin tadına baktık :) Sonrasında da Konya'nın en yüksek yeri olan kuleye çıkıp Konya'yı yukarıdan seyrettik.

Etkinliğe katılan tüm arkadaşlara ve gün boyunca misafirperverliklerini esirgemeyen Metin Şengül, Adil Alper Taşkıran, Ali Bakkaloğlu, Onur Öztürkmenoğlu ve Burak Gönüldaş'a çok teşekkür ederim...

Etkinlikle ilgili tüm fotoğraflara Facebook ve Skydrive'dan ulaşalabilirsiniz.   

Comments