INETA Next - İstanbul

INETA Next etkinlikleri kapsamında bu hafta sonu İstanbul'daydık. Microsoft İstanbul ofisinde gerçekleştirdiğimiz etkinliğe her iki günde de katılımın yoğun olması ve gün sonuna kadar ilginin azalmaması konu seçiminin ne kadar doğru olduğunu göz önüne serdi. Sanıyorum katılımın bu kadar yoğun olmasında dağıtılan hediyelerin de bir nebze de olsa etkisi vardı :)

Cumartesi günü öğleden sonra gerçekleştirdiğim sunumunda IIS Media Services başlığı altında IIS 7.0 ve 7.5'de medya ile ilgili yapabileceklerimizden bahsettim.

INETA Next İstanbul'daki IIS Media Services sunumundan bir kare

Oturum boyunca bandwith yönetimi, çalma listeleri (web playlists), yüksek çözünürlüklü video yayınlama (smooth streaming), yüksek çözünürlüklü canlı yayın (live smooth streaming) ve bunların loglanması ve raporlanması konularından bahsettim.

Her iki gün sonunda Windows 7 tişörtü, atkı gibi hediyeler dağıttık. Ayrıca her gün için birer adet Windows 7 lisansı da verildi. Hediye sayısı fazla olunca ve herkese yetince dağıtmak için farklı bir yöntem izledik :)

INETA Next hediye dağıtımı :)

Kuşkusuz en çok merak edilen ikinci günün sonunda vereceğimizi belirttiğimiz "beyin"di. Şimdilik beyin fotoğrafını yayınlama şansımız yok ancak beyni alan arkadaşımızın durumunu gösterebiliyoruz :)

Beynin almış arkadaşımız :)

Etkinliğe katılan ve bizleri sabırla dinleyen herkese teşekkür etmek istiyorum. Başka bir etkinlikte görüşmek üzere...

Etkinlik sonu...

Sunum sırasında kullandığım Powerpoint dosyasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz :

IISMediaServices.pptx (1,90 mb)

Etkinlikle ilgili seçtiğim fotoğraflara Facebook'tan ulaşabilirsiniz.

Comments