Girne Amerikan Üniversitesi MIS Day

Dün hayatımda ilk defa Kıbrıs'a gittim :) Twitter'da da belirttiğim gibi ülkemin topraklarının dışına ilk defa çıktım. Farklı bir duyguydu... Ancak Kıbrıs'ı görmüş ve tanımış olmanın da güzelliğini yaşadım.

Girne Amerikan Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü tarafından düzenenlenen MIS Day Sempozyumu'nda konuşmacı olarak yer aldım.

Girne Amerikan Üniversitesi MIS Day

Sempozyumun açılışında konuşan KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Kıbrıs'ın "Bilişim Adası" olması ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi. "Bilişim Adası" ile hedefin Kıbrıs'ın bilişim ile gelişmesi konusundaki hedefleri aktarıldı. Açıkçası böyle bir projenin var olmasını Kıbrıs adına sevindirici bulduğumu söylemeliyim. “Bilişim Adası Düzenleme Kurulu” Başkanı Doç. Kadri Bürüncük'ün "Bilişim Adası" vizyonundan bahsetmesinden sonra sıra bana geldi :)

Sempozyum kapsamında "Windows 7"den bahsettim. Oldukça eğlenceli ve katılımlı geçen oturum sırasında gerek öğretim görevlisi hocalarımız gerekse öğrenci arkadaşlarımız ile keyifli anlar yaşadık.
 

Multi touchh ile oyun oynuyoruz :)

Programın sonraki bölümlerinde KKTC Turkcell, IBM ve KKTC Telsim yetkilileri 3G başta olmak üzere diğer yeni teknolojiler ile ilgili de bilgi aktardılar.

Sempozyum ile ilgili tüm resimleri Facebook'ta görebilirsiniz.

Etkinliğe davet eden ve çok iyi misafirperverlik gösteren başta Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğretim görevlileri olmak üzere tüm okul personeline ve öğrencilerine teşekkür ederim.

Comments