Güncellemeleri yüklemeden Windows 7'yi kapatmak

Microsoft, her ay kullandığımız işletim sistemi ve uygulamalar ile ilgili güvenlik güncellemeleri veya iyileştirmeler yayınlıyor. Yayınlanan bu güncellemer, işletim sistemimizde Otomatik Güncellemeler (Automatic Updates) açık ise otomatik olarak indiriliyor.

Güncellemeler otomatik olarak indirildiğinde yüklenmesi işlemi genellikle işletim sistemi kapatılırken gerçekleştiriliyor. Windows 7 çalışan makinemizde yüklenmesi gereken güncellemeler varsa bilgisayarı kapatmak istediğimizde aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşıyoruz.


Windows 7'de yüklenecek güncellemeler var!

Bu durumda seçme şansımız yok, bilgisayarı kapatırken güncellemelerin yüklenmesini bekleyeceğiz! Ancak Windows XP'de bu kısmı atlayabiliyorduk. Kapatma ekranında Güncellemeleri yüklemeden kapatmak için buraya tıklayın (Click here to turn off without installing updates) linki ile mümkün.


Windows XP'de güncellemeri yüklemeden kapatabiliyoruz

Peki, Windows 7'de ne yapacağız? Güncellemelerin yüklenmesini beklemek zorunda mıyız? Hayır! Windows 7'yi güncellemeleri yüklemeden kapatmak için öncelikle Oturumu Kapat (Log Off ) ile oturumu kapatıyoruz. Kullanıcı giriş ekranında sağ alt köşede yer alan kapatma düğmesinden Bilgisayarı Kapat (Shut Down)'ı seçip güncellemeleri yüklemeden bilgisayarı kapatıyoruz.

İkinci yöntem ise Ctrl + Alt + Delete tuşlarına basmak. Gelen ekranda birçok seçenek var, ayrıca yine sağ altta kapatma düğmesine ulaşabiliyoruz.

XP'ye göre ekstra adımlar gerektirse de Windows 7'yi güncellemelerin yüklenmesini beklemeden kapatmak mümkün olabiliyor.


Windows 7'yi güncellemeleri yüklemeden kapatabiliyoruz

Comments

Comments (2) -

onur
çok teşekkürler bunu okumadığınızı biliyorum ama olsun Laughing
MuammerBenzes
@Onur : Rica ederim. Gördüğünüz gibi okuyorum Smile