Windows 7 Enterprise 90 günlük deneme sürümü

Microsoft, Wındows 7 Enterprise Edition'ın 90 günlük deneme sürümünü yayınladı geçtiğimiz günlerde. Daha çok BT uzmanlarının kullanması hedeflenen bu sürüm ile Wındows 7'nın nihai hali üzerinde yazılım ve donanımların test edilerek organizasyondaki bilgisayarların Windows 7'ye geçiş için hazır olup olmadıkları görülebilir.

90 günlük deneme sürümü ile TechNet, MSDN üyelikleri olmayan, ortaklık (partner) programı üyesi veya volume (çoklu) lisans anlaşması olmayan organizasyonlardaki BT uzmanlarının Windows 7'ye ulaşması hedefleniyor. Belirtilen üyelik veya anlaşmalardan birine sahip olanlar zaten Wındows 7'nın tam sürümüne ulaşabilmekteler.

Microsoft, deneme sürümünün BT uzmanı olmayanlar tarafından kullanılmasını önermiyor. Çünkü gerekli yedekleme işlemleri yapılmadığı takdirde yeni işletim sisteminin kurulması ve kaldırılması aşamalarında bilgi kayıpları yaşanması söz konusu.

Ayrıca Microsoft, deneme sürümünün son kullanıcı bilgisayarlarına direkt kurulmamasını tavsiye ediyor. Çünkü deneme süresi sona erdiğinde Windows 7 kullanmaya devam edebilmek için baştan kurulum yapmak gerekiyor.

90 günlük deneme süresi dolduğunda bilgisayar saatte bir otomatık olarak kapanmaya başlayacak. Ayrıca yukarıda bahsettiğimiz gıbı Wındows 7 kullanmaya devam edebilmek için yeniden kurulum gerektiriyor.

Deneme sürümünün 32-bit ve 64-bit olmak üzere iki farklı versiyonu ve İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca ve Japonca dil seçenekleri bulunuyor.

Kısa bir süre ve sınırlı bir indirme sayısı için sunulan Windows 7 Enterprise 90 günlük deneme sürümüne http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/cc442495.aspx adresinden ulaşıp indirmek mümkün. Acele edin, fırsatı kaçırmayın :)

Windows 7 Enterprise Edition 90 günlük deneme sürümünü kullanabilmek için aşağıdaki donanım özellikleri gerekiyor :
- 1 Ghz ve üzeri 32-bit veya 64-bit işlemci
- 1 GB RAM (32-bit) / 2 GB RAM (64-bit)
- 16 GB (32-bit) / 20 GB (64-bıt) disk alanı
- DirectX 9 ve üzeri destekleyen ekran kartı
- DVD sürücü
- Internet erişimi (aktivasyon işlemi ve güncellemeler için)

Comments