MySQL'de çalışan query takibi

Üzerinde çalıştığım bir projede MySQL kullanmam gerekiyor. Yabancısı olduğum bir platform olduğu için bazı şeyleri de çözmek zaman alıyor.

MySQL'i yönetmek için birden fazla aracı deniyorum. Denediğim yönetim araçları arasında Webyog SQLyog, Navicat MySQL ve EMS SQL Manager for MySQL var. Her uygulamanın birbirinden farklı özellikleri var. Ancak yıllardır SQL Server Enterprise Manager ve SQL Server Management Studio'ya alışmış biri olarak bu araçların halen yetersiz olduğunu düşünüyorum.

Neyse, asıl konumuza gelelim. SQL Server'da çalışan query'leri SQL Profiler ile takip edebiliyor iken MySQL'de denediğim yönetim araçları ile bunu yapamadım. Bu işlemi gerçekleştirmek için şöyle bir yol buldum :

C:\Program Files\MySQL\MySQL Server X.X klasörü altındaki my.ini dosyasının sonuna log="c:/mysql.txt" komutunu ekleyip MySQL servisini restart edince belirtilen dosyaya yapılan işlemler kaydediliyor. Query'leri çalıştırıp bu dosyaya bakarak query'lerin çalışması ile ilgili bilgi alabiliyoruz. İşiniz bitince satırın başına # koyup servisi tekrar restart ederek log kaydını kapatabiliyoruz.

Comments