Microsoft Tag, Uludağ ve Volvo test sürüşü

Şubat ayı içerisinde gazeteye göz atarken, Volvo'ya ait bir reklâm dikkatimi çekti : Microsoft Tag kullandırıyordu.

Daha önce hiç Microsoft Tag kullanmadığım ve Volvo ile test sürüşü imkânını yakaladığım için denemek istedim. Öncelikle ilandaki http://gettag.mobi adresine gittim ve Windows Mobile 6.5 kullanan cep telefonum için uygun versiyonu indirip yükledim. Hemen hemen tüm akıllı cep telefonu sistemleri için indirilebilir durumda.

Uygulamayı yükleyip çalıştırdıktan sonra cep telefonum ile ilgili alanın fotoğrafını çektiğimde beni Volvo test sürüşü için ilgili sayfaya yönlendirdi. Bu sayfa üzerinde uygun tarihi seçip kayıt işlemlerini tamamladım. Test sürüşü yapmak isteyecek bir arkadaşıma da haber verdim ve o da benzer şekilde kaydını gerçekleştirdi./p>

Kayıt olduğumuz gün geldiğinde arkadaşım ile birlikte havanın soğuk olması ve teleferiğe binme düşüncesiyle otobüsle Bursa'ya gittik. Öncelikle teleferik alanına gitmemiz gerekiyordu. Otogardan şehiriçi otobüsüne binip teleferiğe bineceğimiz yere varmamız yaklaşık yarım saat sürdü.

BBiletimizi alıp teleferiğin gelmesini bekledik. İlk defa teleferiğe binecek olmanın heyecanı ile beklerken havanın bulunduğumuz alanda sisli olması hayal kırıklığı yaşattı. Teleferiğe binip hareket ettiğimizde yolculuğumuzun ilk kısmı sis içerisinde geçti, hiçbirşey göremeden bulutların içerisinde yolculuk yaptık :) Yolculuğun ilk kısmını tamamlayınca, başka bir teleferiğe binerek devam ettik ve Sarıalan denilen mevkiye ulaştık.

Sisler içerisinde yolculuk!

Bu alandan dolmuşa binerek otellerin bulunduğu bölgeye ulaştık ve test sürüşü için belirlenen otele gidip kaydımızı yaptırıp Volvo XC90'a binerek test sürüşümüzü gerçekleştirdik. XC90 ile test sürüşünü gerçekleştirirken yeni S60 için hazırlanan bir alanda özel güvenlik testi de yapma şansımız oldu.

S60 ile güvenlik testi

Aracın ön ve arkasındaki görülemeyen alanları görmeyi sağlayan birden fazla kamera, aynalardaki kameralar sayesinde aracın yan tarafında kör noktada olan araçtan haberdar olma, öndeki aracı sabit mesafe ile takip sistemi ve frene basmadığınızda kendi kendine fren yapan sistem oldukça etkileyiciydi./p>

TTest sürüşlerini gerçekleştirip, katılım belgeleri ve araçlarla çekilen fotoğraflarımızı alıp Uludağ'da biraz dolaştıktan sonra tekrar dolmuş ve teleferik yoluyla şehre döndük. Şehir merkezinden otobüse binip otogara ulaşmamız akşam trafiği nedeniyle 1 saat sürdü. Şehir içinde fazla trafik yok iken İstanbul yolunda birçok trafik ışığının olması nedeniyle ilerlemek oldukça zor oldu. Yolun kesiştiği noktalarda alt geçitlerin yapılması sanırım trafiği rahatlatacaktır. Otogardan otobüsümüze binerek İstanbul'a doğru yola çıkarak günü tamamladık.

Comments