Dizüstü ekranına görüntü gelmemesi sorunu ve çözümü

Bir süre önce açılmayan 2 yıllık bir dizüstü bilgisayarı kontrol ettiğimde adaptörü takılı olduğu ve açma/kapatma düğmesine tıklandığında ışıkları da çalıştığını gösterdiği halde ekrana görüntü gelmiyordu. Aynı sorunu iki yeni laptop ile de yaşadım. Kutusundan çıkarttığım laptopun adaptörünü takıp çalıştırdığımda ekranda görüntü yoktu! Hemen ikincisini de takıp denedim ve sonuç aynıydı!

Sıfır kilometre :) iki notebook'un bozuk olma ihtimali olamaz diye düşünürken daha önce ekranına görüntü gelmeyen bilgisayar aklıma geldi. O bilgisayarın pili biltmişti ve bir şekilde pil takılı iken ekrana görüntü vermiyordu. Pili çıkartınca sorunsuz bir şekilde görüntü veriyordu.

Yeni laptoplarda da pili çıkartmayı denedim. Pilsiz olarak bilgisayarlar çalıştı. Pili tekrar takınca da düzgün bir şekilde açıldılar. Aslında pili çıkartırken sorunu görmüştüm : Kutu içerisinden laptopu çıkartırken pili üzerindeydi ancak nasıl olduysa pilin kilitleri düzgün kapanmamışlardı. Dolayısıyla pili söküp tekrar takarken kilitlerde kapanınca sorun ortadan kalkmıştı.

Bazen sorunların çözümü bu şekilde ilginç noktalarda çıkabiliyor :)

Comments

Comments (2) -

Mesut Turan
Bugun aynı problem bende de oldu az kalsın format atıyordum Smile neyseki kendiliğinden düzeldi Smile))
MuammerBenzes
@Mesut : Yok artık, format atmayı hemen düşünmemek gerek ;)