Windows 7 Türkçeleştirme

Windows 7 RC sürümünü deneyin! başlıklı yazıda Windows 7 RC (Release Candidate) sürümünü indirebileceğiniz adresi vermiştim. Bu adrese girip indirmeye çalıştığınızda seçenekler arasında Türkçe'nin yer almadığını göreceksiniz. Peki "Ben Türkçe olarak kullanmak istiyorum, ne yapacağım?" diyorsanız çözüm burada :

Türkçe olarak kullanabilmek için öncelikle İngilizce'yi indirip yüklüyoruz. Kurulum tamamlandıktan sonra Start menüsünde yeralan All Programs'a ve oradan da Windows Update'e tıklıyoruz. Görüntülenen pencerede 32 optional updates available linkine tıklıyoruz. Bu link görünmüyor ise sol bölümden Check for Updates'e tıklayarak güncellemelerin kontrol edilmesini sağlıyoruz. Linke tıkladığımızda görüntülenecek olan pencerede Turkish Language Pack'i işaretleyip OK'e basıyoruz.

Internet üzerinden yaklaşık 33 MB'lık dil paketi indirilip sistemimize yüklenecek.

Yükleme işlemi tamamlandığında bizden yeniden başlatma istemeyecek. Artık Windows 7'yi Türkçe olarak kullanmak için hazırız. Türkçe olarak kullanabilmek için Start menüsünden Control Panel'e tıklıyoruz. Görüntülenecek olan pencerede Clock, Language and Region bölümünde yeralan Change Display Language linkine tıklıyoruz.

Görüntülenecek olan pencerede Choose Display Language kısmından Türkçe'yi seçip OK'e bastığımızda oturumu kapatmamız gerektiğini söyleyen bir uyarı verecek. Oturumu kapatıp kullanıcımız ile tekrar oturum açtığımızda Türkçe Windows 7 artık karşımızda.

Windows Update'i kullanarak toplamda 30'un üzerinde olan diğer dilleri de sisteme ekleyerek farklı kullanıcıların aynı bilgisayarı farklı dillerde kullanmasını sağlamak mümkün.

Comments

Comments (13) -

ensar
Bu şekilde yaptım fakat hala açılır,kapanırken ve güncelleme yüklerken ingilizce tamamen nasıl türkçe yapabilirim
Güvenim
Çok teşekkür ederim.
Servet Karaaslan
Teşekkürler..İşime yaradı
ahmet celik
update ediyorum fakat güncelleştirme yok diyor.yardımcı olursan sevinirim
MuammerBenzes
@Ahmet Çelik : Windows 7'nin hangi versiyonu ile deniyorsunuz? Windows Update'i çalıştırdığınızda Optional bölümünde çıkar güncellemeler, o kısma baktınız mı?
Harun ÖZDEMİR
Kardes saolasın vll okdr googlede aradım bı nane yok sende kısa ve düz bi yolunu buLdum eline saglık
ZULFUN
buYUK aDMASIN nE dıYEYIM kaRDESIMMMM
mustafaözyılmaz
eğer bunları yaparsam tamamenmi türkçe olucak yoksa açılır kapanırken yine ingilizce mi olucak ???
RePtiR
Ellerine sağlık.
erdal celebi
slm kardes valla guzel calisma olmus aslinda cok kolaymis ama anlatimlar zordu acik ve net anlatmissin emegine saglik
isa
abi ya bunu nasıl indirios eskiden indirmiştim ama nerden indiriliyor unuttum Frown
MuammerBenzes
@isa : Windows Update'ten indirebilirsiniz. Yazıda yazıyor zaten Smile
Mertcan
Çok güzel oldu saolasın.. Çok yardımcı oldun, 3-5 adımda türkçe yaptık.. teşekkür ederim başarılarının ve paylaşmlarının devamını dilerim.